ПРИНЦЕСА МИРИАМ ДЕ УНГРИЯ СЪС ЗЛАТНА ИГЛА ЗА БИЖУТА

ИСПАНСКАТА БЛАГОРОДНИЧКА МИРИАМ ДЕ УНГРИЯ ПОЛУЧИ НАГРАДА ОТ АКАДЕМИЯ ЗА МОДА „ЗЛАТНА ИГЛА“ В КАТЕГОРИЯ „БИЖУТА“ И ПРЕДСТАВИ СТИЛНА АВТОРСКА КОЛЕКЦИЯ В РЕВЮ-СПЕКТАКЪЛА

„Златна игла 2020“ в категория „Бижута“ най-заслужено бе връчена на една от най-стилните дами на събитието, организирано от Академия за мода с председател проф. Любомир Стойков. Зрителите останаха очаровани от изяществото на бижутата, представени от едни от най-популярните модели в момента, които принцесата показа за първи път.

В церемонията по награждаването на принцеса Мириам де Унгрия участваха проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, който лично връчи статуетката, както и г-н Мирослав Печев – собственик на „Софсток ЛТД“, официален представител на кафе „Лаваца“ за България.

Ето какво сподели принцесата при връчването на наградата:

„Много благодаря на Академията за мода, на членовете на журито и конкретно на професор Стойков за това, че оцениха достойно моята работа и ми присъдиха „Златна игла 2020“. Над 25 години съм в бизнеса с бижута, но едва преди пет години реших да създам свой бранд – „MdeU“. Това е причината, поради която тази награда ме окуражава и мотивира още повече да продължавам да работя. Всички знаем колко е сложно да създадеш бранд. Всички знаем колко много работа стои зад подобно начинание. Призът е предизвикателство да продължа да работя още по-усилено. Ще бъда напълно откровена и ще кажа, че за мен е чест, че тази награда ми е дадена в моята любима България, която винаги ще е в сърцето ми. Особено съм щастлива и поласкана от този факт. Затова, благодаря на всички!“

Вдъхновена от българската роза и в знак на почит към родината ни и към любимия си съпруг, покойния принц Кардам, принцеса Мириам де Унгрия създава колекцията „Сърца и рози“. Произведения от нея бяха специално подбрани за ревю-спектакъла на „Златна игла 2020“. Сред представените бижута се откроиха колиета, обеци, пръстени, гривни и тиари от още няколко колекции – Meninas, Color, Clover, Ellipse и Asia. Всички ювелирни произведения са ръчно изработени в Испания от 18-каратово злато, декорирани с естествени камъни и диаманти.

Испанската благородничка представя своята първа колекция бижута през 1991 година. Тя е сред основателите на Испанската асоциация на оценителите на бижута. Дизайнер и лидер на мнение в сферата на бижутерията, принцеса Мириам успешно обединява двете си страсти – дизайн и гемология.

Още по темата: ЗЛАТНА ИГЛА 2020 – ПИЩЕН РЕВЮ-СПЕКТАКЪЛ НА АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА

Photo credit: © Хайлайф / Академия за мода и © Антон Марков / Академия за мода

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.