„Вярвам в собствените си възможности“ Жана Бергендорф

Напоследък в България стават все по-популярни музикални реалита, които имат цел да открият следващата голяма звезда, която да ни радва, изумява, дава пример, показва различен лайфстайл и прочее. Да, обаче тези новоизгрели и засилващи се звезди имат изключително голяма отговорност към публиката и своите почитатели. Със славата идва и отговорността. Тук вече не става въпрос само за грижа за външния вид, певческите умения или подобряването на личните дарби, а също и за грижа към останалите хора, които са потенциални последователи.

X-Factor е несравнимо реалити, което успя да покаже на зрителите всичко онова, което търсят. За всекиго имаше по нещо и всеки успя да види по мъничко от участниците в себе си, което само по себе си прави предаването толкова успешно. Да дадеш надежда и пример за усилен труд са две от най-великите поуки, които човек може да си вземе.

Във втория брой на VM гост звезда е Жана Бергендорф, която спечели престижното призвание и окачи върху короната си перличката, наречена X-Factor. Освен с впечатлителните си външност и глас, тя несъмнено успя да стане любимка на нашия екип и с чаровната си усмивка.

Здравей, Жана! Как X-Factor промени твоя живот?

Супер яки промени настъпиха в живота ми. Работя точна това, което искам, постигам цели, че даже и получавам повече от това, което съм очаквала.

Промени ли се отношението на твоите близки и хората от обкръжението ти?

Ами, да. Те са много горди с мен и ме подкрепят за всяка една нова стъпка, по която поема. Обкражението ми е леко сменено, но с истинските хора, останали около мен.

Как изглежда успехът? Каква е личната ти философия за успех?

Успехът ми за мен е една приказка без край. Кара ме да искам още и още.

Как се промениха твоите отговорности?

На първо място е синът ми, който е най-голямата ми отговорност. Сега той отново е с мен и това ме прави супер щастлива. На второ е моята работа, а именно да пея. Това, което най-много обичам. От както е свършило предаването, не съм спряла да пея, имам много изяви пред публика, което супер много ме зарежда и работя по собствени песни, което пък е мечтата ми от много години насам.

Кога си била най-щастлива?

Винаги. Аз съм принципно щастлив човек. Не ми трябва супер много, за да усетя щастието. Но сега съм още по-щастлива. След всичко, което ми се случи, вече дори мечтая с известно притеснение, защото не бих искала да съм неблагодарна.

Какво те прави слаба?

Липсата на най-любимото.

Коя е най-голямата ти опора в живота?

Синът ми е това, което ме мотивира най-силно и ми дава най-много енергия да се да се боря с предизвикателствата.

Какво би променила? Какви усилия изисква промяната като цяло?

Всичко. Готова съм да променям всичко в себе си или около себе си, стига това да е рецептата за успеха в това, което правя.

Върху каква линия се намира животът ти в момента?

Интересна, непостоянна и криволичеща линия. Линия, която омеква много ако успяваш да я контролираш.

Има ли нещо, което ти липсва?

Не.

За какво мечтаеш?

За още по-голяма сцена.

Какво прави една жена, за да бъде красива, успяла, харесвана?

Аз лично имам огромна вяра в собствените възможности и знам, че човек може да постигне това, което иска, стига наистина да полага ежедневни усилия. Дори да не постигне точно това, за което си е мечтал, усилията никога не отиват напразно и в крайна сметка му носят позитиви. Малките или по-големи победи, които постигам, ме правят щастлива.

Какво те вдъхновява?

Вдъхновява ме света. Моите колеги, приятели. Изпитвам нужда да пея, защото тогава чувствам света добър и щастлив.

Къде е границата между прилично и пошло?

В добрия вкус, в посланието, което всяко нещо носи и в усещането, което искаш да оставиш.

От какво най-много ти е омръзнало?

Лъжата, насилието, терора върху невинни души. Тъжно ми е, че има толкова лоши хора по света, които живеят, за да мъчат и убиват. Лъжата в България. Много неща, но не мисля за тях, за да не се натоварвам.

Какво те дразни в хората и тяхното поведение?

Лицемерието и страхът.

Снимки: Личен архив на Жана Бергендорф

 

 

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.