Влатко Стефановски откри второто издание на GuitArt Festival с виртуозен концерт

Снощи (29.05.2017 год.) в столичния София Лайф Клуб македонската мега звезда Влатко Стефановски зарадва многобройната публика с виртуозните изпълнения от специално подготвената програма за второто издание на Sofia GuitArt Festival.

Прочувствени балади, легендарни парчета от съвместни проекти с Горан Брегович и други световни музикални звезди, и фолклорни композиции изпълваха със страст пространството, потапяйки публиката в букет от емоции.

Еуфория предизвика изпълнението на една от емблематичните песни на музиканта “ Gipsy Song“ (Бел кон). Мнозина от гостите на концерта припяваха заедно с изпълнителя.

Кулминацията на събитието настъпи, когато Влатко Стефановски покани своят дългогодишен приятел и колега, Теодосий Спасов. На сцената настъпи истинско меломанско тържество. И двамата виртуози влезнаха в абсолютен синхрон, вплитайки звука от инструментите си в идеална емоционална хармония.

Влатко Стефановски е роден през 1957 г. в Прилеп, Македония, в театрално семейство. Започва да свири на китара на 13, а края на тийнейджърските си години вече е сред основателите на „Леб и сол“ – една от най-интересните групи в богата и качествена роксцена на бивша Югославия.

Днес във вторият ден на Sofia GuitArt Festival Влатко Стефановски ще гостува в MusicWorld Guitar Center (гр. София, бул. Искърско шосе №7) от 16:00 до 18:00 часа, където ще се срещне със своите почитатели и ще подари на всеки, комплект струни или китарен тунер YAMAHA, със свой автограф.

Вечерта отново в София Лайф Клуб, фестивалът ще продължи с концерт на Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев – “Акустично трио 3000” .

VIRAGE Journal е медиен партньор на  GuitArt Festival.

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.