Виолина Анчева ще представи България на „Мис Вселена 2016“. Успех, Виви!

Виолина Анчева е името на красивото момиче, което на 11 Януари 2016 година, изпратихме с пожелание за кураж и успех на престижния конкурс „Мис Вселена 2016“. Събитието ще се проведе на 30 януари в столицата Манила, за 65-ти път. Там ще я очакват многобройни мероприятия, подготовката за големия финал, фото сесии и дефилета, както и среща с президента на Филипините г-н Родриго Дутерте.

„Развълнувана съм, че ще заминавам на такъв престижен конкурс и че ще представя България на него“, обяви Виолина пред „Стандарт“. „Готова съм. Работих с най-добрите специалисти. Милен Данков беше моят хореограф. Той ме подготви с походката. Също така Поля Кинова от „Палома Фешън“ ми осигури роклите, с които ще се представя на конкурса. Така че съм уверена в себе си, че ще се представя добре. Също така Ева Сереева и нейното студио ми проведоха обучение по грим, а по стайлинг ми помогна Фани Албайрак.

За да подкрепят и изпратят очарователната Виолина, на летище София дойдоха нейното семейство, близки и приятели, представители на националния волейболен фенклуб и журналисти.

Националният директор на „Мис Вселена“ за България Маги Вълчанова, не можеше да скрие своето вълнение. След последни напътствия и ценни съвети, тя плисна вода пред Виолина, на самия вход на Терминал 2 на столичното летище.  С този традиционен жест, г-жа Вълчанова сложи началото на вълнуващото приключение за девойката. Виолина Анчева ще носи със себе си в Манила, освен отговорната задача да представи България по най-достойния начин,  букетче здравец, реплика на картина на Майстора, миниатюра на храм паметник „Свети Александър Невски“ в съчетание с  непоколебим български дух.

Малко по-късно поради влошените метеорологични условия, самолетът, с който трябваше да излети Виолина за Турция и от там за Филипините, закъсня и това доведе до изпускането на трансфера в Истанбул. Въпреки неочакваните премеждия, девойката е успяла да намери решение и след престой от 24 часа потегли към Манила.

Виолина вече е в столицата на Филипините Манила. Ето какво сподели с VIRAGE Journal, Националният директор на „Мис Вселена“ за България Маги Вълчанова:

Здравейте, Магдалина! Предполагам имате постоянна връзка с Виолина. Как се чувства тя? Как премина пътуването? Пристигна ли вече в Манила? Има ли първи впечатления от посрещането?Здравейте. Като национален директор и лицензиант за България нося отговорност за подготовката и представянето на българските представителки. Поддържам връзка с Виолина постоянно и обменяме информация. Имаше неприятно закъснение на полета София-Истанбул на 11.01. и Виолина изпусна полета си до Манила. Веднага се чекира за следващия полет на другия ден и след 24 часов престой в Истанбул замина най-накрая за Манила. Пристигна с един ден закъснение.

Вече е там и се наслаждава на страхотно отношение, както от страна на организаторите така и на Филипинците към нея. Имало е голяма група хора дошли специално заради нея да я поздравят на летището, но засилените мерки за сигурност на организаторите не са и позволили да отиде и да се снима със своите фенове. Хотелът в който са настанени участничките е луксозен и много удобен. Тя е в една стая с Мис Украйна. Нейния супервайзор Кристина е българка. Тя беше и мой супервайзор, когато представях България на Мис Вселена в Кипър през 2000г.

С какви очаквания сте от конкурса?
Очаквам Виолина да даде най-доброто от себе си. Тя е изключително дисциплинирана и изпълнителна. Лоялна е, качество, което рядко се среща сред младите момичета. Достатъчно подготвена е за конкурса. По походката и сценичното й поведение с нея работеше най-добрия хореограф в България Милен Данков. Роклите й са предоставени от талантливата дизайнерка на официални и булчински рокли Поля Кинова и нейната модна къща „Палома Фешън“.

Националния костюм с който ще се представи е дело на студента в НХА Янчо Спасов, а ES Fashion & Make up Studio проведоха обучение по грим и стайлинг с нея преди да замине. Сега всичко е в нейните ръце. Липсва й самоувереност. Но тя се учи изключително бързо и скоро ще покаже на какво е способна.

Кое е онова, което прави нашата претендентка уникална?
Виолина е сдържана и деликатна. Има осанка и естествен чар, който те кара да се захласнеш докато е на сцената. Притежава естествена, българска красота. Както биха я описали в българското, народно творчество – мома с черни, очи, вежди – гайтани, устни като праскова и зъби като бисери. Има прилика с модела от картината на Майстора „Мома от Калотинци“, която показва именно красотата на българката. Разбира се преди да открият силикона и хелурона… (смее се).

Точно за това се спряхме и на реплика на „Мома от Калотинци“ за национален подарък, който Виолина ще представи. Подаръка ще бъде продаден на търг, а събраните средства дарени за благотворителност. За мен „Мис Вселена“ е трибуна, където можем да показваме красивото „лице“ на България. Моделът на Майстора се казва Станка Гьошева, в момента е на 80 години. Наричат я „Мадоната на Майстора“, а ние виждаме невероятната прилика с Виолина.

Надявам се също така да успее да се класира поне в Топ 15. Това ще е първо класиране на българка на този конкурс. Ще бъда изключително щастлива мое момиче да успее да класира България на Мис Вселена. Ще е голяма радост и гордост.

Благодаря Ви! Желаем успех на Виолина!

Всички актуални новини, можете да следите на официалната  ФБ страница на Miss Universe Bulgaria / Мис Вселена България, както и да подкрепите с гласовете си нашата претендентка чрез специалното мобилно приложение на конкурса.

Медийни партньори: VIRAGE Journal, Ivaylo Petrov Photography и „ЖЕНИТЕ“

Фотограф: Ивайло Петров / Ivaylo Petrov Photography

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.