УЕФА шкартира ПФК ЦСКА-София. Левски директно в Лига Европа

[et_pb_section admin_label=“section“][et_pb_row admin_label=“row“][et_pb_column type=“1_3″][et_pb_image admin_label=“Изображение“ src=“https://www.virage-journal.com/wp-content/uploads/2017/05/CSKA.jpg“ show_in_lightbox=“off“ url_new_window=“off“ use_overlay=“off“ animation=“off“ sticky=“off“ align=“left“ force_fullwidth=“off“ always_center_on_mobile=“on“ use_border_color=“off“ border_color=“#ffffff“ border_style=“solid“] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=“Изображение“ src=“https://www.virage-journal.com/wp-content/uploads/2017/05/Levski.jpg“ show_in_lightbox=“off“ url_new_window=“off“ use_overlay=“off“ animation=“off“ sticky=“off“ align=“left“ force_fullwidth=“off“ always_center_on_mobile=“on“ use_border_color=“off“ border_color=“#ffffff“ border_style=“solid“] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=“2_3″][et_pb_text admin_label=“Текст“ background_layout=“light“ text_orientation=“left“ use_border_color=“off“ border_color=“#ffffff“ border_style=“solid“]

Българският ЦСКА не получи разрешение да участва в европейските клубни турнири. Ръководството на УЕФА изпрати писмо, с което уведомява клуба, че той няма да получи лиценз за Европа, съобщава gong.bg, като публикува и пълния текст на писмото изпратено от УЕФА:

УЕФА реши да отхвърли искането за изключение, отправено от Българския футболен съюз (БФС) във връзка с допустимостта на ПФК ЦСКА-София да участва в състезанията си.

Това решение е взето в съответствие с член 12, параграфи 2 и 3 (Определяне на кандидата за лиценз и правило от три години) на Управителния орган на УЕФА за клубните лицензи и финансовите правила за честна игра (CL & FFP).

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=“Ред“][et_pb_column type=“4_4″][et_pb_text admin_label=“Текст“ background_layout=“light“ text_orientation=“left“ use_border_color=“off“ border_color=“#ffffff“ border_style=“solid“]

Българската футболна асоциация (БФС), чрез своя президент Борислав Михайлов, подаде заявление за изключение от УЕФА на 12 май 2017 г. и полага всички усилия да сътрудничи и да убеди организацията, че това искане е основателно.

Въпреки това, след внимателна преценка, УЕФА стигна до заключението, че ПФК ЦСКА-София, след промените в правната си структура през юни 2016 г., е в противоречие с член 12 от CL & FFP и „тригодишното правило“.

В резултат на това ПФК ЦСКА-София може да не кандидатства за лиценз на УЕФА за клубни състезания на УЕФА за следващите два сезона (2017/18 и 2018/19).

С това решение на УЕФА отборът на Левски се класира директно в Лига Европа, а Верея ще играе бараж с подредения под №4 в Първа лига.

ЦСКА могат да участват в европейските турнири след период от 2 години, ако се класират за такова участие. Това на практика означава не по-рано от сезон 2019/2020.

Сега не е ясно дали новосъздадения „червен хибрид“ ще получи право да използва базите на ЦСКА, който играе в зоните и все повече губи от автентичността си. Най-много заради феновете, които бързо забравиха кой формира фенската им гордост през десетилетия, кой създаде велики и незабравими звезди не само за привържениците на ЦСКА, но и за националния ни футбол. Припознаването на ПФК ЦСКА-София като „онзи“ славен червен тим, е неразбираемо, но въпреки всичко право на избор… макар и лош.

Снимки: kanal3.bgsportal.bg

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.