PANTONE Classic Blue – елегантен, класически и надежден – цвят на 2020-та година

Има един момент от денонощието, особено когато в атмосферата цари кристална чистота и свежест, когато започват да блестят първите звезди в небето. На границата между деня и нощта, отвъд магическата линия между двете лица на света, преди тъмнината, небосвода добива великолепен син цвят. Този син оттенък диктаторът в света на цветовете Pantone, представи на 5-ти декември като цвета на 2020-та година. Името му е PANTONE 19-4052 Classic Blue – Класическо синьо.

През идната година дизайнери от всякакъв вид и калибър, ще предложат в модата, интериора, графичния, промишления и корпоративния дизайн, всевъзможни продукти и комбинации с основен акцент Classic Blue.

PANTONE 19-4052 Classic Blue е елегантен, изящен нюанс на синьото, прост и в същото време универсален с неизчерпаеми възможности за комбиниране с широка цветова палитра. Приложим е отлично както към тъкани за облекло и интериор, така и към материали от индустрията, с разнообразни финиши и текстури – металик, ламе, глитер. Изключително стилен е Classic Blue приложен в машиностроенето и високотехнологичните изделия, придаващ фина аристократичност и бляскав лукс на всеки продукт – автомобил, фасада, настолни компютри, телефони, техника за дома и офиса и много други.

Цвета на 2020-та е благодатен и за комбиниране с други цветове, които го правят изключително „либерален“ и гъвкав към фантазията и естетическите потребности на повече от 10 милиона дизайнери и милиарди потребители. Оранжево, бяло, слънчево и златисто жълто, тревисто зелено.

В модата

Classic Blue ще се настани комфортно във всякакъв вид материя и кройка. Съвременен, универсален и жив – това ще са характеристиките на дрехи, обувки, аксесоари както в ежедневния, така и в официалния тоалет за дами и  господа.

В макиажа

В макиажа PANTONE 19-4052 Classic Blue ще придава драматизъм и осезаема фаталност на очите, ноктите и косата. И тук цвета ще се изяви еднакво добре както в бляскавите брокати, така и в матовите текстури.

В интериора

Цветът на 2020-та година е широко разпространен фаворит. Неговото присъствие създава усещането за стабилност, а гъвкавостта при комбиниране с други цветове, го прави благодатен за създаване на уютни и творчески решения на домашното или служебно пространство. И тук приложението към материи, облицовки, бои и декорации е лесно. Интериор базиран на Classic Blue ще осигури на обитателите си усещането за традиционност, елегантност и дързост в едно и също време.

За графичните и продуктови дизайнери PANTONE 19-4052 Classic Blue означава възможност да се опрат на стабилен цветови фундамент. Нали помните – небето привечер. Усещане за предстоящо спокойствие, стабилност и фин звезден блясък. Гледайки и ползвайки продукти и графични композиции с Classic Blue, потребителят усеща спокойствието от надеждност и достоверност – качества, които са с върхова оценка в съвременния пазар на дизайнерски продукти.

В чест на новият цвят на годината, луксозната компания за чай TEALEAVES и Pantone създадоха и чайс с цвят PANTONE® 19-4052 Classic Blue. Резултатът от тази емоционална смес от цвят и чай има аромат и вкус на къпини и цитруси, които  предизвикват усещане за спокойствие и благополучие.

Е, това накратко е Classic Blue! Класически, модерен, елегантен, бляскав и надежден. Съвсем като безоблачна привечер…

Виж цвета на Panton за 2019 година.

Снимки: Интернет, www.pantone.com

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.