ТИМ отваря луксозна кръчма за милион на „Алея Първа“

Само в BIG5.BG: Инвестицията на ТИМ в „Ърни Хемингуей“ на Алея Първа във Варна е 1 милион евро

ТИМ отваря луксозна кръчма за милион на "Алея Първа"Варненският икономически холдинг ТИМ строи заведение-гигант на Алея Първа в морската столица, разузна BIG5.BG. Комплексът ще се състои от различни заведения – бар, нощен клуб, ресторант, ще се казва „Ърни Хемингуей“ и ще е наистина грандиозен – само лицето му с изглед към морето ще е около 100 кв. метра като част от мега проекта на ТИМ „Алея Първа“.

„Алея Първа“ е проект, който има за цел да облагороди и превърне в атрактивна зона територията, граничеща с Морската градина и плажната ивица, което ще подобри туристическия облик на града.

В проекта е предвидено изграждането на международен конгресен център, институт по хидрология, център за обучения, квалификация и преквалификация, рибарско селище, център за възстановяване и рехабилитация, пречиствателна станция, информационен център. На „Алея Първа“ своето място ще намерят и аквапарк, паркинг зони, бутикови хотели, база за водни спортове, вело алеи, пешеходни зони, зони за отдих и други атракциони.

Източниците на BIG5.BG разкриха още, че в заведението-рекордьор ще се инвестират общо около 1 милион евро. „Ърни Хемингуей“ се очаква да отвори врати до няколко седмици. Идеята за неговото построяване на възловото за Варна място е на един от основателите на ТИМ – Марин Митев, обясниха нашите източници.

Същите припомниха, че отново негова е инициативата и за изграждането на луксозния хотел-галерия „Графит“ в центъра на Варна. „Затворен в строгата си „графитна” форма, хотелът разкрива своите характер, атмосфера и лайфстайл чрез концептуалния пачуърк от идеите на четирима български архитекти, постигайки артистичен щрих на всеки от своите 4 етажа – етаж Честър, етаж Карачи, Другият етаж, етаж 4 елемента“. Това е пасаж от визитката на бижуто. За цената на това архитектурно чудо можем само да гадаем, но като пример ще посочим, че баровските апартаменти в „Графит“ са оборудвани с телевизори Bang & Olufsen, всеки от които струва по 5000 лева.

ТИМ отваря луксозна кръчма за милион на "Алея Първа"

Варненският икономически холдинг около групата „Химимпорт АД“, е основан в средата на 90-те години на миналия век. Конгломератът е управляван от Тихомир Митев, Иво Каменов и Марин Митев. Името на икономическия холдинг идва от думата „отбор“ на английски, но се вярва, че всъщност е абревиатура от първите букви на малките имена на неговите основатели – Тихомир, Иво, Марин – ТИМ.

Холдингът е собственик на над 68 дружества с различни сфери на дейност, сред които: курортен комплекс „Свети Константни и Елена“, „България ер“, Централна кооперативна банка, ЗАД „Армеец“, „Зърнени храни България“, Фарин АД, Блумбърг ТВ България, България он Ер, Инвестор, вестник Черно море, радио Алфа, хотел „Плиска“, хотел „Астера“ – Златни пясъци и др..

Холдингът заедно с дъщерните дружества е един от най-големите работодатели в България, като само Химимпорт АД разполага с 6 600 работни места. „Химимпорт“ АД и ТБ „Централна кооперативна Банка“ са основните компании, определящи оборота на Българската фондова борса. / BIG5

Източник: bultimes • Снимки: Krisiana, graffithotel, e-perpustakaan.com

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

1 коментар

  1. Хубаво е когато се правят такива сериозни инвестиции, които ще допринесат за развитието на Варна в правилна посока. Надявам се да се реализират и още подобни проекти, за да може морската ни столица да започне да привлича още повече туристи.

    Post a Reply

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.