Сутиени за милиони! Колко струва и на чии гърди е най-скъпото бельо?

Very Sexy Fantasy Bra – Цена: 11 $ милиона

Без съмнение супер секси! Този сутиен с космическата цена от 11 милиона долара е един от най-скъпите произведени в света. В него са вградени 2 900 диаманта, 22 рубина и всичкото това в подложка от 18 каратово бяло злато. Луда работа! На всичкото отгоре за изработката му са били необходими 370 часа работа – приблизително 45  дена!

Истинската скъпоценност обаче е 101 каратовия диамант с перфектна крушовидна форма.

Very Sexy Fantasy Bra е модел от 2003-та година, на Хайди Клум.

Sexy Splendor Fantasy Bra – Цена: $ 12,500,000

През 2005-та година се появява върху прелестите на Жизел Бюндхен по-скъп с милион и половина по-скъп сутиен с почти същото количество скъпоценни камъни. Обкова на диамантите и рубините също е от 18 каратово бяло злато.

Нямаме обяснение от къде идва по-високата цена, но че това е изящно бижу, съмнение няма. Дори времето за изработка е по-кратко – само 300 часа!

Heavenly Star Bra – Цена: $ 12,500,000

Ето и един носител на рекорд в Guinness! В Небесната звезда са инкрустирани 1 200 сапфира от Шри Ланка, а 90 каратовият изумруд е на стойност 10.6 милиона долара.

През 2001 година е в колекцията на Виктория Сикрет, върху неземно красивото тяло на Хайди Клум. И цената и визията буквално те изстрелват в небесата, а с този сутиен… звездния статус е повече от гарантиран!

Red Hot Fantasy Bra – Цена: $ 15 милиона

Лудостта не познава граница, това е съвсем ясно. Още един рекордьор на Гинес, от колекцията на Виктория Сикрет. Но само до 2006-та година когато се появява още по-главозамайващ сутиен. Е, кой да го носи ако не Жизел Бюндхен. Виктория Сикрет създават едни от най-скъпите сутиени и бикини в света, но нищо не може да се сравни с червена прелест – 1 300 камъка, включително и 300 каратов тайландски рубин.

Оставаш без дъх и… се вкаменяваш. Кой би посмял да посегне да свали сутиен за 15 милиона долара, без да се разтрепери от вълнение! То първо май трябва някой да го купи… това в друг материал ще разберем.

Molly Sims Bra – Цена: $ 20,000,000

2006-та е годината, в която този сутиен направо разбива всякакви представи за… мярка. В което и отношение да си помислите! Естествено рекорда на Гинес е подобрен. Моделът е на Susan Rosen, а Steinmetz Diamonds са партньори при изработката на свръх луксозното бельо.

Каратите стигат космически числа! 150 каратов D Flawless (безупречен) диамант си прави компания с още няколко събратя от по 51, 30 и 16 каратови D Flawless, както и чифт 8 каратове крушовидни диаманти. За изработката на банския костюм (това е бански, не се шегувам), вместо текстил е използвана платина.

Нека кажа едно-две изречения за това какво всъщност е Victoria’s Secret Fantasy Bra. Това са уникати, които се изработват обичайно ръчно и по конкретна мярка. Разбира се, че мерките са облечени (ако мога така да се изразя, предвид обема на дрехите) върху умопомрачителните тела на модели на Victoria’s Secret. В ежегодните дефилета именно Fantasy Bra винаги е кулминацията, черешката на тортата! Винаги бельото е обсипано със скъпоценни камъни, а цените гравитират около 2 000 000 долара.

За 2016-та година на върха в колекцията на Victoria’s Secret е  Bright Night Fantasy Bra

Моделът е на дизайнера Eddie Borgo. A.W. Mouzannar изработват невероятното произведение, обсипвайки го с диаманти и изумруди. По подиума в Париж, бельото за 3 000 000 долара ще стои на шоколадовото тяло на Jasmine Tookes.

Скромно на фона на предишните свръх скъпи сутиени, но… и тази цена е по-скоро супер изхвърляне! Е, в името на висшата класа и високо бюджетния PR, всичко е позволено!

Снимки: simplethingcalledlife.com, ok-magazin.de

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.