Smooth Criminal: Жени убийци I част

Непознатото е нещо, което е скрито от човека, забулено може би от ужасяващ контекст, но въпреки това е достижимо за човека. Непознатото в даден момент става познато. Непознаваемото, от друга страна, е неописуемо, невъобразимо, непонятно. То е нещо, което никога няма да опознаем, и все пак го има изумително и същевременно ужасяващо в своята необятност.

Карлос Кастанеда

Човешките същества са пропити от отровата на една тайна – тайната на изкуството да притежаваш. Притежаванието се изразява във всички възможни аспекти, но най-обсебващият е желанието да притежаваш друго човешко същество. В нашия случай – да притежаваш правото да разполагаш с живота на други хора. Желанието за надмощие над живота е своеобразна борба с Бога. Тя е изначална. Още от Сътворението хората са убивали братя, майки и бащи, за да демонстрират сила и хладнокръвие, с които да разпрострат господството си над човешкия страх. Но ако изключим инцидентите, които сами по себе си доказват именно, че не ние решаваме кой кога трябва да си отиде, всяко едно друго смъртоносно действие си е чиста лудост. И тази порода хора не „унижават“ правото си да убиват, като тровят мрачните си души с покаяние.

Поредицата Smooth Criminal е посветена на куриозните случаи на убийства и криминални случаи, които са изумявали човешкото общество навсякъде по света. Втората част на S. C. ще се занимае с мистериозни, загадъчни, непредсказуеми и смъртоносни жени.

Ясин Еге: Последица от уговорен брак. В такива моменти благодаря на Господ, затова че съм се родила православна християнка. Няма нищо по-отвратително и опасно от един „уговорен брак“, който да постави в неловко положение двама души, че и цели две фамилии. Любовта е прекрасна, когато дава свобода и лекота на духа и е напълно невъзможно да вирее на място, което е гнило и задушаващо.

Още от древни времена уговарянето на бракове е практика в ислямската традиция. Героят на първата ми история е жертва на семейство, криво разбрало Корана. Ясин Еге е син на Сара Еге и Юсуф Али Еге. Трагичната смърт на невръстното дете е причинена от неговата майка, защото бил неспособен да научи наизуст Корана, както другите момчета в местната джамия. Ето и причините, довели до шокиращата реакция на майката.

Сара била дъщеря на щастливо семейство в град Хидерабад в Индия. Въпреки посещаването в католическо училище и математическото й образование, Сара имала нещастната съдба да стане на 20 години, когато родителите й решили да я омъжат, тъй като жена над 24 се счита негодна за женитба. Към поредицата от грешки се присъединява и записването им в агенция за запознанства, където семейството описало качествата на бъдещия съпруг. Не след дълго, агенцията намира Юсуф Али Еге. Неговите данни били впечатляващи – бакалавър и магистър, управител на клон на Кралската поща в Кардиф, Уелс. Само след седмица родителите на потенциалните младоженци се срещнали и взели съгласие от децата си за сватба. Ужасът започва от тук.

Изведнъж Сара се озовала в чужда страна, омъжена за човек, който има само средно образование и работел като куриер и „понякога като шофьор на такси“. Образованата жена започнала да се потиска всеки ден все повече и повече. Не могла да се завърне в родината си, за да не я обявят за „нежелана“ или „върната“, което би й попречило да си намери нов съпруг. Макар след множество аборти, раждането на нейния син Ясин Еге не бил един от най-приятните моменти на депресираната Сара.

12 юли 2010 година е датата на смъртта на 7-годишния Ясин. Пребит жестоко от майка си, защото не успял да научи първите две глави от Корана. За да прикрие смъртоносния побой над детето си, Сара подпалила къщата и сама се обадила на пожарната. Когато пожарникарите извадили тялото, но момчето, споделили пред съда в последствие, че Юсуф бил учудващо спокоен и „има нещо гнило тук, нещо не е наред“.

Процесът срещу Сара и Юсуф продължил безкрайно дълго и трудно. Сара първо направила признание, след това пък твърдяла, че съпругът й е виновен, тормозейки и нея самата. Случаят на малкия Ясин е особено тъжен и предизвиква възмущение в целия град. Оказва се, че той редовно е бил пребиван и измъчван (емоционално и физически) от родителите си и въпреки това се отличавал с благо и покорно поведение вкъщи и в училище. Адвокатът на Сара се опитал да убеди съдията, че тя страда от психоза и депресия, докато бащата пък твърдял, че е невинен. През годините Сара измислила четири различни истории за убийството, което обърквало всеки път съда.

С последния си дъх Ясин тихичко прошепнал един стих от Корана и затворил очи завинаги. На 7 януари 2013 година съдията произнася доживотна присъда за Сара.

Снимки: sparknotes, 3wallpapers, openwalls

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.