Ще забрани ли Германия бурките?

Burka 02Партията на канцлера Ангела Меркел подготвя нови мерки срещу възможни терористични атаки в страната. Една от тях е забрана за носенето на бурки. Мярката се предприема след четири нападения миналия месец, за две от които отговорност пое групировката „Ислямска държава“, пише The Times и economic.bg.

Носенето на бурки вече е забранено във Франция, Белгия и Холандия. По-рано и Швейцария предприе подобни действия, с цел да ограничи носенето им на публични места. Страната въведе глоба от 9200 евро за носене на т.н. хиджаб, който напълно закрива лицето. Забраната се налага за магазини, ресторанти, публични сгради, както и при шофиране.

Друга мярка, планирана от партията на Меркел, е забрана на двойното гражданство в страната. Тя не е първата държава, в която се планира подобна стъпка. Австрия, например не позволява двойно гражданство, освен за децата от смесени бракове, или за родените в чужбина. Холандия, Норвегия, Словакия, Латвия и Полша, също имат различни форми на забрана.

Според анализаторите плановете на Християндемократическия съюз са символична стъпка, чиято цел е да се спечели доверието на избирателите, след широко разпространените притеснения във връзка с пристигането на 1,1 млн. мигранти в страната миналата година.

Източник: standartnews.com

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.