„Щастлива съм неглиже сред природата“ Петя Александрова

Драги читатели, искам да ви представя една нова българска надежда, която не се страхува да се бори за мечтите и целите си… извън България, извън родното, извън домашния уют и далече от най-скъпите си хора. Едно момиче, което е на път да покори Холивуд с блясък, чар, талант и желание да прослави нашата малка майкотатковина с нещо качествено и различно. Петя Александрова – Алекса е името, L.A. е мястото, VIA MAGAZINE… е списанието – ENJOY!

Здравей, Петя! Разкажи повече за себе си.Как минава един твой ден?

Хм, ставам колкото мога по-късно (смее се…)! За да се разсъня проверявам и се опитвам да отговарям на съобщения – имейл-и, смс-и, ммс-и… имам си и много приятели в социалните мрежи, за които съм благодарна.

Нямам кой да ме прегръща всяка сутрин, така че звъня на приятел. Най-любимото ми занимание е сутрешната разходка. Слънцето ме зарежда, фотосинтезирам! След като загрея на 100%, съм готова да изям света.

Телефонни разговори с адвокатката, докато карам към студиото. А там или започваме нова песен, или завършваме стара. Най-готино е, когато пишем нещо ново! Работата е забавна, но изисква умения, търпение и такт. Да си добър в творчеството е недостатъчно. Трябва да умееш да зачиташ чувствителността и нуждите на хората, с които твориш. А чувствителността на артистичните натури е тънък лед.

След студиото обикновено следва професионална среща. После класове по танци или маркетинг за разнообразие.

Обожавам вечери, когато в ЛА не се случва нищо особено (а това е рядкост). Градът на блясъка ме научи да оценявам простите неща. Смях с любими хора, чаша бейлис, прегръдки, среднощна разходка. М-м-м, рай!

Кои са най-често срещаните пречки, с които се сблъскваш и как се справяш с тях?

Най-често срещаните пречки в момента са, че семейството и близките ми липсват. Далече сме един от друг. Засега нямам големи проблеми – светът е добър с мен (чука на дърво).

Какво би могло да те направи нестабилна?

Липсата на подкрепа. Като всеки човек имам нужда от подкрепа и одобрение от най-близките. За щастие много хора ме подкрепят в момента и съм толкова благодарна. Много приятели в социалните мрежи, които също помагат. Честно казано съм много щастлива!

Какво те вдъхновява? От къде черпиш идеи?

Черпя вдъхновение от безсънните нощи – когато съм весела и животът е хубав.

Или по време на инсомния. Когато чувствата са толкова силни, че сън не ме хваща. Това е идеалното време за нови идеи. Вдъхновява ме всичко, което съм видяла и изпитала през деня – бялото и черното. Вдъхновяват ме трудните избори, които всеки от нас има в животите си.

Разкажи повече за настоящ проект.

Настоящият ми проект е песента „Part of Me“. Видеото излезе в интернет. Снимахме го със Серж Роднънски. Той е снимал около 50 игрални филма, но това беше първото му музикално видео. Серж сам предложи да заснеме видео към Part of Me, ей така, за да опита нещо ново. Обиколихме цял Лос Анджелис – Малибу, Санта Моника, Холивуд. Прекрасни спомени!

Песента я написах заедно с млад продуцент. Отидох в студиото му да купя негов микрофон, който много харесвах. Излязох с нов микрофон и нова песен! Когато на двама им се работи, просто се получава.

Какво е отношението ти към изкуството? Освен музика, имаш ли друго хоби и какво е то?

О, да! Обожавам да танцувам. Ха-ха. Като повечето момичета! Мисля, че това ми е най-любимото нещо на света! Също нощните и сутрешните разходки! Прегръдките!

Кога си щастлива?

Щастлива съм неглиже сред природата.

С любимото момче. Когато пея и танцувам и всички са щастливи.

Когато всичките ми любими хора са на едно място. А това се случва рядко, защото с моето семейство живеем далеч от един от друг…

Какво искаш да постигнеш в живота си? За какво мечтаеш най-силно?

Искам творчеството ми да носи щастие на хората. Или да им дава място да си поплачат и да бъдат себе си. Искам малко бебче един ден.

Къде е границата между красиво и грозно?

Грозно е когато не слушаме себе си. Мисля, че трябва да се стремим да слушаме вътрешния си глас малко повече. Ако чувствате, че нещо е странно и неправилно, то най-вероятно е. Слушайте себе си.

Красиво… хм, красиво е, че тази вечер ще видя някого и душата ми казва, че това е правилно!

Какво те дразни във взаимоотношенията между хората?

Какво ме дразни? Дразни ме, когато се оставям на дразнещите неща да ме дразнят.

И твоето послание за нашите читатели е…?

Подкрепяйте се взаимно. Подкрепяйте VIA MAGAZINE. Бъдете позитивни един към друг и уважавайте труда на ближния. Следвайте мечтите си и не си поставяйте ограничения. Ние сами си градим граници, а сме способни на много повече. По-свободни сме, отколкото мислим. Границите са в главата.

Снимки: Личен архив на Петя Александрова • Интервюто с Петя Александрова е публикувано във VIA MAGAZINE, брой 3 (август 2014 г.)

 

 

 

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.