Радан Кънев „избуши кочината“. „Съжалявам за израза, не и за смисъла.“

Днес е един чудесен ден за българския жаргон! Ама направо ден – „трепач“! Днес в студиото на Нова телевизия не кой да е, а лидерът на ДСБ Радан Кънев, направи нечувано до момента изказване, доближавайки се до най-ярките примери на изказ на“човек от народа“! Уникално интервю, уникален лидер на ДСБ!

„Абе, бай Х**, ти с кого се държиш така, бе. Това да не ти е махалата, това да не са ти 90-те години?!“. каза той пред смаяния поглед на водещия, по адрес на премиера Бойко Борисов.

„Ние имаме силна обща мажоританта кандидатура, която няма да се огъне на този мутренски рекет на Бойко Борисов. Защото опитът да бъде огънат Трайков по този начин, е правен, само че резултатът е бил друг. И не е случайно, че Трайков е кандидат, защото президентът на България трябва да не се огъва. Следващата стъпка, за да има Реформаторски блок, е той да се консолидира до ниво на единна организация. Аз ги съжалявам, защото сега Борисов ги вика и ги мъмри като шеф. А нито един човек в нито една партия на блока не е човек без достойнство, който иска подобно унижение”, коментира в студиото на „Здравей, България” председателят на ДСБ Радан Кънев.

„ГЕРБ избраха най-слабия си кандидат за изборите и сега започват да си търсят виновници извън себе си. Сега е време за битка. Не разчитайте на мен да поставя в трудна позиция Трайчо Трайков. В тези избори въпросът е кой ще бие Цецка Цачева”,коментира още Радан Кънев.

След скандалните изявления, г-н Кънев поднесе извинение чрез страницата си в социалната мрежа ФБ. Цитираме текста:

“ Поднасям искрени извинения на зрителите на Нова ТВ и г-н Виктор Николаев (но само на тях) за използвания по неподходящо време в национален ефир нецензурен израз „байхуй“ (пише се слято, според мен).
Израсъл съм през 90-те години и съм дълбоко убеден от опит, че на мутренско нахалство не бива да се отговаря с обръщане на другата страна. Знам, че има момент, в който културните хора трябва да отговорят на удара с удар, на гаврата – с шамар, на рекета – със сила. В името на достойнството си, на семействата и децата си.
Но това не оправдава използването на нецензурни думи в сутрешния ефир, дори и като творческа препратка към творчеството на Ицо Хазарта. Все пак, пред децата си не винаги говорим това, което мислим. Съжалявам за израза, не и за смисъла.“

Още незабравими фрагменти от интервюто на Виктор Николаев с Радан Кънев:

„… ГЕРБ, Патриоти, АТАКА Прекрасна компания, „муцинка“…“

„… ние имаме силна обща мажоритарна кандидатура, която няма да се огъне на тоя мутренски рекет от към Борисов…“

Е, това е!

 

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.