Пролетно – великденско арт ателие

Провеждане на инициатива „Пролетно – великденско арт ателие“ – част от Национална кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“

На 18.04.2016 г в ЦОП Каварна се проведе „Пролетно – великденско арт ателие“, част от Национална кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“. В него взеха участие деца на ресурсно подпомагане от СОУ „Стефан Караджа“ гр. Каварна, придружени от свои съученици и приятели от 4Б клас от същото училище. В ателието твориха още и деца от училищата в гр. Каварна – НУ „Братя Миладинови“ и ОУ „Йордан Йовков“, както и от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Белгун. Доброволците и потребителите – настоящи и бивши на ЦОП също се включиха в инициативата заедно със свои приятели, като твориха и помагаха на гостите. Всички заедно създадохме пролетна атмосфера, изпълнена с много усмивки, творчески труд и вдъхновение. По случай предстоящите Великденски празници децата изработиха венци, рисунки, апликации, гирлянди. Настъпилата пролет бе отразена освен в огромно пано, като са използвани природни и отпадъчни материали, от които детските ръчички сътвориха природна картина.

Всички заедно, независимо от възрастта, различията и етноса, се забавляваха. Грейналите детски погледи доказаха за пореден път, че няма бариери, които да не могат да бъдат преодолени в името на това всички деца да са равни и обичани, да се забавляват и растат заедно. На заминаване децата изявиха желание да бъдат поканени отново и отнесоха със себе си част от творбите, както и зрънце надежда, че съвместната им работа е допринесла за преодоляване на различията.

 

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.