Проба-грешка

Как да направите живота си по-лесен или с други думи казано, как да спрете да дразните всячески жените около себе си.

Нали знаете момента, в който се прибирате вкъщи уморен и на вратата ви чака не жената, с която сте решили да прекарате живота си, а един побеснял звяр, който преспокойно може да уплаши и най-злия демон от Ада?! Е… да, сигурна съм, че всеки един от вас е преживявал ужаса от това целият този гняв да се стовари на главата ви, само защото сте забравили да купите мляко от магазина, сутринта сте пропуснали да разходите кучето, а вчера вечерта не сте прибрали чиниите от миялната. Колкото и съчувствие да тая в себе си, просто не мога да остана безразлична към склонността ви да правите точно и само това, което ви изнася.

Първо, избирателният ви слух е нещото, което може да влуди дори и най-спокойната, мила и отдадена жена на този свят. Способността ви да се преструвате, че ни слушате и да кимате с глава утвърдително на всичко, което кажем, а после случайно да се окаже, че не сте чули почти нищо, е достатъчно дразнеща сама по себе си, но остава и въпросът толкова ли сме скучни, че не желаете да проведем дори и един разговор? Момчета, разбирам, че обичате да мислите за вашите си джаджи, но все пак и ние сме живи същества и ние имаме нужда от внимание.

Второ, не си мислете, че само защото по-голямата част от нас имат майчински инстинкт, сме длъжни да тичаме всеки път след работа до аптеката или да възприемаме ролята на детегледачка, защото вие сте склонни да преувеличавате всяка болежка, която имате. Така де, не бъдете хипохондрици, нищо няма да ви стане от лек кръвоизлив в окото или болка в главата. Доста е дразнещо, когато осъзнаеш, че вместо мъж си си взела дете за отглеждане.

Трето, това че сте толкова разхвърляни и никога не знаете кое къде се намира, е наистина ужасно влудяващо. Постоянно трябва да намираме ключовете за входната врата, за колата или каишката на кучето на най-невероятни места, защото е то-о-олкова сложно да ги оставяте на едно място. Момчета, моля опитайте се да мислите с главите си, не оставяйте цялата работа на нас. Знам, че чувството да има кой друг да мисли вместо вас е чудесно и удобно, но въпросът е вие дори опитвате ли се да запомните кое къде оставяте или не полагате минимални усилия, просто защото знаете, че има кой да мисли вместо вас?! Хм, и аз така си помислих.

Непукизмът ви може преспокойно да се нареди в челните позиции на нещата, които ни дразнят много, ама прекалено много. Вие винаги сте над нещата, за какво да си правите труда за дреболии, нали има кой да го свърши. Давам прост пример, ако половинката ви цял ден прави списъци, събира багаж, хвърчи като торнадо из къщата, само за да може вашият царствен задник да се чувства добре, направете малко усилие (съберете чорапите си на едно място, например). Повярвайте това ще бъде оценено.

Скъпи ми господа, не приемайте всичко за даденост, дори и ние понякога имаме нужда да знаем, че на вас ви пука и не ни приемате за слугини от Средновековието, длъжни да вървят след вас с ветрило в ръка. Хубаво ще е да си напомняте от време на време, че всичко това, което правим за вас го правим, защото искаме да се чувствате добре, а не защото ни влиза в длъжностната характеристика. Малко мисъл на място, мила дума и канско усилие да си сложите чорапите в коша за пране, вършат чудеса. Опитайте!

Снимки: Интернет

Author: Вероника Маринова

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.