Премиера на книгата „Изповеди от килията“ на журналистът Борислав Радославов

На 29 март беше премиерата на първата книга на журналиста Борислав Радославов – „Изповеди от килията“. Събитието се състоя в литературният клуб „Перото“ в Националният дворец на културата в София!

Свойте впечатления от книгата споделиха пред публиката: Кристина Баксанова – журналист, репортер и телевизионен водещ в новинарската емисия на „bTV новините“, Надежда Николчева – директор на столичното 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ и колегата на Борислав от националният ежедневник „България днес“, журналистът Иво Ангелов.

„Изповеди от килията“ е журналистическо разследване на Борислав Радославов и фотожурналиста Борислав Трошев. В интервюта на четири очи с най-опасните осъдени убийци в България, Борислав разкрива тайни и провокира споделяне на мотиви от страна на престъпниците – за това какво ги е подтикнало да извършат престъпление, съжаляват ли, какво изпитват след това… С тази книга е направен опит за разкриване на психологията на убиеца.

Близки, приятели и колеги на Борислав, които уважиха с присъствието си премиерата на първата му авторска книга, получиха лично пожелание и автограф от него и му пожелаха още много успехи и творческо вдъхновение!

Книгата „Изповеди от килията“ може да откриете във всички големи книжарници в страната.

Борислав Радославов е с над 10-годишен опит в съдебно-криминалната журналистика.Започва като репортер в изданието „Параграф 22“, на вестник „Банкеръ“.След това е репортер в предаването „На чисто“ по Нова телевизия, където през 2008г. получава голямата награда „Вероника Герин“ на посолството на Република Ирландия за „системно и с активна гражданска позиция отразяване на проблемите с разпространението и употребата на наркотици в България, в защита на подрастващато поколение и в помощ на страдащите семейства“.Редактор е на първия български съдебен сериал с истински истории от родното правосъдие „Доказване на противното“.За работата си по него получава специална награда в категория „Реформа в съдебната система“ на медийния фестивал „Българската Европа“ през 2010г.Следват новинарският сайт Livenews.bg и вестник „България Днес“, в епицентърът на които също са социалните и съдебно-криминалните събития.

Автор и фотограф: Ивайло Петров

www.ivaylopetrovphotography.eu

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.