Прелъстен и изоставен

За престъпления спрямо вас, любимият ни „силен” пол може да се считат доста постъпки на жените, но един от най-големите бичове на 20 и 21 в., зародил се още с появата на първите феминистки мисли, заплашващ да удуши бавно и мъчително вашето либидо и нашето удоволствие, е една фраза, събрала в себе си целия гняв и неадекватно поведение на силната половинка на човечеството: „Нека си останем само приятели”. Като, че ли всичко се е обърнало на 360 градуса. Мъжете са повече жени от самите жени. Дамите вече не са дами, те са кучки… горди при това. Най-тъжното обаче е, че това се смята за нормално.
Много пъти съм си задавала въпроса, на какво се дължи тази т. нар. смяна на ролите. Не може ли мъжете да сте силните, независимите, хищниците?! Защо трябва жените да изземват тази роля, че дори не и по собствено желание, а да се виждат принудени да предприемат първата крачка, тъй като вие, мили господа, не желаете да получите някой и друг и отказ. Явно не става така, но не става и по вашия начин, защото когато жената възприеме водещата роля в отношенията, пак не сте доволни.
Въпросът ми, мили господа, е защо, когато на вас ви се случи една такава незабравима нощ, а после ви се каже, че жената отсреща предпочита да не задълбочава отношенията си с вас, оставате с пръст в уста, чудещи се какво за Бога се случва?
След казаното до тук, стигам до следния извод, че когато вие постъпите по този начин, всичко е наред, всичко ви е простено, даже напротив. По този начин успявате да се издигнете в очите на повечето си приятели. След като пуснете някоя и друга шега по адрес на жената, с която сте били и обясните гласно за всичките ѝ плюсове и минуси и сте се посмели дружно, разбира се! Когато нещата, обаче се обърнат и вие се намерите в ситуацията на прелъстения и изоставения започвате да се чудите, защо това ви се отразява толкова зле психически, физически и защо малкият ви приятел отказва да свърши работата с „оная от дискотеката, която забърсах вчера”. Изненада! Познайте какво, не само вие имате чувства, но по-важното е защо се сещате, че и ние ги имаме, чак когато попаднете в неприятна за самите вас ситуация. Иска ми се да вярвам, че в този момент започва нещо като душевен катарзис, но ако трябва да бъда честна със себе си и да призная истината, най-вероятно повечето от вас, вече пробват с „оная от дискотеката” докато нещата не се получат отново и всичко не тръгне по старо му. Така затвореният кръг постига своята цялост всеки забравя за другия и нещата се повтарят отново и отново. Мъж наранява жена, жената наранява друг мъж, защото иска да си го върне и така докато свят светува… В цялата ситуация обаче, не виждам някой да е по-виновен от другия. Виждам само и единствено хора, неспособни да понесат последиците от собствените си необмислени действия.
Да, изключително хубаво е да можеш да се абстрахираш от чувствата си за една, две, пет или петнайсет вечери и да си легнеш с някой само за спорта, но преди това се уверете, че човекът отсреща е на същата вълна като вас. Ето, колко лесно бихме избегнали всичките недоразумения, неловки ситуации, неприети повиквания, сълзливи sms-и (всички сте ги писали признайте си), ако чисто и просто първо говорите с човека срещу вас. Ако ли не, всичко е ясно, светът ще продължи да се върти.

Снимки: Интернет


 

Author: Вероника Маринова

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.