PANTONE 16-1546 Living Coral е цветът на 2019 година

Living coral
Living coral

Ако се чудите какви нюанси ще бъдат модерни тази година, веднага ви улеснявам – PANTONE 16-1546 Living Coral  e цветът на 2019 година. Мек, комфортен и напълно подходящ за плаващото ни ежедневие, новият цвят, обявен от Изследователския информационен център по цветовете „Пантон“ ни позволява да се потопим в автентичност, интимност и връзка помежду ни. Официалният сайт на Pantone определя природата на кораловото като „пристрастяваща“, „духовна“ и „дружелюбна“, насърчаваща оптимизъм, безгрижие и радостни занимания. PANTONE 16-1546 Living Coral е живо въплъщение на желанието ни за игриво изражение на ежедневието ни.

„В продължение на 20 години цветът на годината на Pantone е повлиял на решенията за разработване и закупуване на продукти в различни индустрии, включително мода, козметика, домашно обзавеждане и промишлен дизайн, както и опаковки и графичен дизайн.

Процесът на избор на Цвят на годината изисква внимателен анализ на тенденциите. За да стигнат до избора всяка година, цветовите експерти на Pantone в Института за цветове Pantone претърсват света, търсейки нови цветни влияния. Това може да включва развлекателната индустрия и филмите, новите артисти, модата, всички области на дизайна, популярните туристически дестинации, както и нови стилове на живот, playstyles и социално-икономически условия. Влиянията могат да произтичат и от нови технологии, материали, текстури и ефекти, които влияят върху цвета, съответните платформи на социалните медии и дори предстоящите спортни събития, които привличат вниманието на целия свят.“ – съобщават авторите на Pantone.

LIVING CORAL
LIVING CORAL

Институтът за цветове на Pantone подчертава най-добрите сезонни цветове, прогнозира глобалните цветови тенденции и съветва компаниите за цвета на визуалната идентичност на продукта и марката. Чрез сезонни прогнози за тенденциите, психология на цветовете и консултиране за цветовете, Pantone партнира на световните марки, за да се възползват от силата, психологията и емоцията на цвета в тяхната стратегия за дизайн.

„Цветът е изравнителна черта, чрез която изживяваме нашите естествени и дигитални реалности и това е особено вярно за „живите корали“. С потребители, които жадуват за човешко взаимодействие и социална връзка, човешките и духовити квалификации, излъчвани от веселия Пантонов жив корал, се сблъскаха с отзивчива обратна връзка.“ – Лиатрис Айсман, изпълнителен директор на Panton.

Виж цвета на Pantone за 2020 година.

Photo credit: www.pantone.com

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.