Оргахим избра цвета на годината

Цвят на годината според Оргахим
Цвят на годината според Оргахим

Най-накрая дочаках да видя цвета на годината, избран от „Оргахим“. Органик нюанс на зеленото е дългоочакваният цвят за 2019 година. За четвърта поредна година компанията определя цвят и тенденция, която ще повлияе върху предпочитанията в интериорния дизайн, архитектурата, модата и козметиката през следващите 12 месеца. Церемонията се състоя в Амфитеатъра на х-л „Арена ди Сердика“ в София и събра водещи интериорни дизайнери, колористи, архитекти и експерти в строителния бранш.

От официалният сайт на „Оргахим“ научаваме, че Органик се наложи като цвета на годината заради „универсалността на нюанса и факта, че дългото му съзерцаване успокоява психиката и носи равновесие и хармония, каза Маркетинг мениджърът на „Оргахим“ Емил Кунчев. „Той е част от основните цветове на природата и дава представата ни за чиста среда, чиста храна, обновяване, мъдрост, равновесие. Щастлив съм, че избрахме цвят, който носи живот“, подчерта Емил Кунчев. А от психологична гледна точка цветът Органик бележи функцията „усещане“ (функцията на действителното). „Нюансът е мек, успокояващ, а добавянето на бяло и бежово в зеленото му придава пастелност и усещане за чистота и преходност“, коментира доц. д-р Албена Павлова от Нов български университет.“

Емил Кунчев - маркетинг мениджър на Оргахим.
Емил Кунчев – маркетинг мениджър на Оргахим.

„Точно този нюанс на зеленото и съдържащото се в него бяло, добавя различни носталгични нюанси и изразява желание за връщане към корените и традициите. Зеленото носи свобода и промяна, но в цвета Органик те са овладени, толерантни и в известна степен невинни, благодарение на бялото“, коментира арх. Емил Мечикян.

Инициативата на „Оргахим“ се провежда за 4-та поредна година със съдействието на Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „ДИБЛА“. Определянето на модния за България цвят задава локален тренд и подпомага потребителите в избора на бои и материали за декорация. Тази година компанията подходи по-нетрадиционно, като подреди пъзела на „Цвета на 2019-та“. 

Ако трябва да съм напълно откровена с вас, читатели, съм изключително доволна от избора на цвета за годината. Обожавам почти всички нюанси на зеленото и обичам да ги внедрявам в ежедневието си под някаква форма, така че да ми отива и да се чувствам комфортно. Тепърва предстои да видим как ще се съчетаят двата цвята: Жив корал и Органик.

Още по темата:

Цветът на годината според Pantone – Living coral

info\photo credit: orgahim.bg

 

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.