Норвежките дневници на една откачалка I част

Когато става въпрос за скандинавските държави едно е ясно — човек винаги си прави няколко логични асоциации: студ, сняг, мрак, скръб, самота и прочее, и прочее. И познайте какво!- Всичко изброено е точно, както го описвам… е, може би пред студ бих добавила „непоносим”.

Неотдавна ми се случи най-прекрасното нещо, което може да се случи на една млада, амбициозна и предприемчива дама — любов от пръв поглед. Всичко беше толкова прекрасно, толкова необикновено, спонтанно и… морско. Интелигентният читател знае, че на морето най-честото преживяване, което може да се случи, е така нареченият „holyday romance“, който обикновено продължава до пет месеца. И после раздяла. Това обаче е нещо истинско и неповторимо. Нали знаете, скъп курорт, топли вълни, неособено чист, но пък за сметка на това екзотичен и отдалечен плаж, горещници — с други думи от всеки ъгъл крещи не мъдростта, а нещо много по-неустоимо — секс, секс и пак секс. И тъй като аз съм голям привърженик на топлите дни, страстта и запознанства от старата школа, няма да ви изненадам, когато ви кажа колко вълнуващо може да бъде, едно такова приключение за хора като мен. Само си представете — цялата романтика, бликаща от всеки летен полъх и този мъж, който беше в онзи ресторант… О, да! Точно този, със зелената тениска и магнетичния поглед. Нека си го кажем — няма жена, която да не е преживяла поне веднъж такова вълнение, покрай запознанство с реален мъж, а не с някой от социалните мрежи. Именно тук се появява първият съвет — когато търсим истинска връзка, трябва да я намерим в истинския живот, извън интернет пространството. Само при такива обстоятелства ще можем да преценим най-добре човека отсреща. Как ли? Ами, от една страна е лесно, но от другата страна се откриват няколко препъникамъка. Най-важното, което всяка жена котка трябва да знае, е, че няма нищо по-секси и възбуждащо за един мъж от излъчването, контролираното самочувствие и вътрешно усещане за щастие у жената. Не толкова физическата красота, с уговорка, че не я подценяваме, колкото усещането за жена и ароматът на женственост са нещата, които подлудяват мъжете, особено по-обиграните. Обиграните мъже пък от своя страна винаги стават обект на повече женски погледи и копнежи, затова тук идва вторият съвет — интелект в действията. Конкуренцията може да бъде смазваща за някои жени, но и огромен стимулант за други. Ние, разбира се, сме от жените, които предпочитат да имат конкуренция, защото само тогава можем да изпъкнем с качества, които ще ни вържат в кърпа мъжа мечта. Ако подходите хитро, ловко, с премерени действия, той със сигурност ще бъде впечатлен от вас. Разбирате ли, движенията, езикът на тялото са много важни и за двата пола, но жената е тази, която съблазнява и има по-големия избор. Затова нежен поглед, плавни движения на ръцете, правилото за разголеното рамо (когато раменете са разголени, коленете трябва да не са и обратното), лек флирт и интелигентен, кратък разговор са идеалното начало на една интересна вечер, с потенциал тази вечер да стане в множествено число.

Както се досещате, аз направих точно тези неща, за да привлека вниманието на бъдещия ми принц на бял кон… или впряг от хъскита, както впоследствие ще стане ясно. Когато го видях първото нещо, което ми мина през съзнанието беше, че трябва да го имам, веднага. При това знаех точно какво да направя. Изкуството да бъдеш жена. Да се чувстваш желана и важна — това е безценно в женския свят, който понякога се превръща в жестоко и вражеско място.

След като мистериозният, силен, но нежен обект на женски желания бе спечелен, след двумесечната ни игра на котка и мишка, която е невероятно секси, когато ролите и правилата се разменят от време на време, след многото секс, ако два пъти на ден се счита за много, и не толкова многото размишления, дръзкият ми нов приятел взе радикално решение, разбира се ловко изманипулиран от изненадващия ми усет за умереност. Умереността в действията и решенията се оказа изключителен воински инструмент, който може да бъде още по-успешен, ако към него се приложи вторият най-успешен инструмент — търпението. Но търпението ще оставя за по-късно. Решението, което той взе бе да се преместя да живея при него. По някаква причина за времето, което както вече казах беше лятно, горещо и само по себе си предполага неразумни решения, аз се съгласих да поема риска и да се изправя пред предизвикателството като истинска тигрица. Бях в Рая. Ако има Рай, то със сигурност би могъл да се опише с едно изречение — обичам го и искам да споделя живота си с него. Нищо друго нямаше значение тогава, защото любовта беше във въздуха, всички хора около нас бяха влюбени и… въобще не можеше да стане по-приказно. Една подробност обаче смути духа ми до степен, която в началото не ми хареса, но впоследствие осъзнах, че е поредното изпитание, което трябва да яхна, да хвана за юздите и да го поведа по пътя, който аз сама избрах. Защото аз съм силна, емоционална, обичам да правя любов и понякога обичам грубия секс, обичам стила, нежността, но и не забравям критериите си. Моето име е Жена. Второто ми име е Свобода. Свободата да взимаш решения е чудесен подарък от вселената, но и с него идва отговорността, която трябва да проявим, когато вземем определено решение.

Г-н Романтични Изживявания живее в Норвегия. Къде, по дяволите, се намира Норвегия!? Извинете, добре ли чух? Първите два месеца, когато ме питаха къде живее приятелят ми, изброявах различни европейски държави, за които всъщност бях чувала: Чехия, Белгия и т.н. Норвегия… веднага си припомних рекламата, която стана голям хит с норвежкия писател, спечелил нобелова награда по литература, Кнут Хамсун и романът му „Виктория”. Представих си държавата точно като творчеството му — стресираща, потискаща и безкрайно далече от моите представи за романтика и удоволствие в леглото. Ок, обичам го, но… Норвегия. Бях ли достатъчно смела, за да поема този риск? Или по-точно — достатъчно луда? Да, бях. Направих го. Приех изпитанието, хванах го нежно за врата и докато с едната ръка му свалях короната, с другата му биех шамари.

Знаете ли, когато една жена на 22 години намери наистина хубава любов, поради младостта си, а може би и от странните си гени, тя си представя цветя и рози навсякъде по света. Норвегия и страните от тази географска ширина са последните места, от малката ни планета, които могат да се свържат със секс, любовни афери, игри на тъмно и страст. Можеше да живее навсякъде. С неговия опит, познания и желание за работа и изживяване на нови моменти, можеше да се установи на най-топлото място. Канарските острови например. Как от всички мъже, които ми обърнаха внимание, докато бях на море, а те не бяха никак малко, аз избрах този, които живее в… Норвегия. Осло — градът, който по нищо не се различава от София, освен с натрапчивата си чистота, и Холменколен, който пък се оказа едно от най-скъпите места в света за живеене. Какъв шок? Какъв късмет? Не… наистина ли бях достатъчно силна?!

Когато една жена е влюбена, тя дава сто процента от себе си. Дали мъжът си заслужава или не — ние си знаем нашето. Готови сме да направим най-генерални крачки, за да запазим тръпката в гърдите. И да, отговорът на въпроса дали има смисъл е абсолютно позитивен! Съвсем смело мога да твърдя, че присъствието или липсата на смисъл в определено решение далеч не е най-важното нещо в едно такова страшно преживяване. Важно е да не забравяме кои сме и на какви саможертви сме способни, за да получим това, което искаме. Да не позволяваме на никого да ни тормози и да излизаме ловко от най-неловките ситуации. Да бъдем метафора на кураж, огън, вода, всичко. Истинската жена умее да оцелява и да се бори дори в най-студените и трудни места, но въпреки това остава нежна като цвете. Когато иска да отиде за красивото палтенце от новата колекция на Ивелина Дагсволд — nArsk, тя го казва на мъжа си с глас по-спокоен от пролетен дъжд. Вълнуващо е, когато имаш задача да устоиш на всички изкушения и да приемеш съдбата на ловец, но все пак такъв е пътят на един воин…

Пристигането ми в тази държава отключи най-сериозни въпроси в мен. Как ще правя секс в този студ? Как въобще ще убедя мъжа си да прави секс с мен в този студ? С лилавото ми пончо ли ще го правя? Та то си е жив страстоубиец. А и моят нов приятел още не ме е виждал с дебели дрехи. Все пак лятото в България си беше истински Ад, а тук е… отново Ад, но замръзнал, което значи дебели дрехи, а жените тук въобще не се славят с невероятна мода и стил. Ужас! Връзката ми е приключила. Без хубавите ни креватни тръпки, които цяло лято подпалваха страстите ни и топлите ни разговори, емоциите и дългоочакваната сериозна връзка, която си извоювах с доста пот, с мен е свършено. Дотук бе романтичната част от приказката. Лятото, морето, коктейлите — всичко това отиде по дяволите само с един самолетен билет и малко бушуващи хормони. Настъпва суровата реалност на норвежките безкрайни нощи, в които Луната стои на мястото си часове наред. Ден след ден. Все по-студено и по-студено. Ще излъжа, ако кажа, че това не рефлектира върху либидото и на двама ни. Тук е времето да спомена великото качество на търпението. „С търпение всичко се постига“ е казал мъдро народът. Дори огнената страст на замръзнала територия. Каква ирония! И всичко това за този кратък период от време. Сега се замислям, ами ако винаги е било така? Ако животът и преди е предлагал такива възможности, които ни разкриват на какво сме способни, но ние ги подминаваме най-небрежно!? За период от юни до октомври е възможно преминаването от горещо, буйно и емоционално лято с най-хубавия секс към тиха, но мрачна и зловеща зима, където животът сякаш е замрял. До един извод стигнах обаче. Сексът си е същият. Секс в Норвегия — ето едно ново нещо, което нямам търпение да разуча заедно с моя леден принц. Не може да не се запитам обаче — защо сексът не се променя? Нали уж мястото е важно? Нали само на юг хората придобиват такова желание за плътски удоволствия? Или може би тайната се крие в самите хора — южните хора? До отговорите на тези въпроси стигнах след няколко месеца, живеейки в Холменколен, разхождайки се из чистите улици на Осло, където дори листата по дърветата нямат прах, колите никога не са кални, норвежките жени са естествени блондинки (като мен), а норвежките мъже… е, защо пък да не изпия една чаша вино с един от тях.

Следва продължение…

Designer: Ivelina Dagsvold • Photographer: Henri de Bethencourt • Model: Tory Albert

 

 

 

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.