Неизпълнени обещания

Ако има нещо, което може да ме побърка за части от секунда то това са само тези две думи в словосъчетание — неизпълнени обещания. Ако сте мъж и искате истински да влудите жена, със сигурност ще го постигнете като дадете обещание, което предварително знаете, че няма да изпълните. Естествено това качество съществува и в нас жените, но истината е, че когато жена не изпълни дадено обещание, мъжът просто не се наранява толкова. Признайте си, малко ви пука.  Докато при жените е обратното. Неизпълненото обещание не само наранява, но и остава трайно и неприятно впечатление и горчилка в устата. Но коя е причината за това? Защо мъжете постъпват по този начин? Просто обичат да го правят, действително ли възниква нещо толкова важно, което да промени приоритетите, някаква игра ли е или е на подсъзнателна основа? Това са въпросите, които всеки човек е искал да зададе неведнъж в живота си. Истината се крие някъде по средата, както обикновено. Време е да приемем, че просто има различни хора, с различни възгледи и разбирания и колкото и да ни човърка отвътре, няма да ги променим.

На всеки се случва да отмени уговорка, среща или обещание, когато е възникнало нещо наистина сериозно. Причините могат да бъдат безброй — от болест, препятствие, което не зависи от човека, до безсмислена конференция, която обаче е важна за „него“. Но при такива обстоятелства винаги може да се прояви разбирателство, особено ако той има намерение все пак да изпълни обещанието си, след като се е освободил от ангажимента си. Когато обаче изброените „изведнъж възникнали“ пречки са просто извинение и измислици, вече нещата придобиват съвсем различен нюанс. Нюанс на лъжа, неуважение и незачитане на мнението на отсрещната страна. Реванширането е акт, който хората от тази епоха просто не зачитат и пренебрегват. Няма извинение, няма обяснение — просто пренебрегване и пълно неуважение. Когато ви се случи такова нещо, НЕ се заблуждавайте и веднага намерете начин да се отървете от този човек, защото той ще ви причинява това неприятно чувство при всяка възможност. Ако сте от хората, които са склонни да прощават и му дадете втори, трети или дори четвърти шанс, ще се убедите в това твърдение. Чуете ли изреченията: „Много съжалявам, душице, не мога да те видя, защото имам невероятно непреодолим ангажимент. Нали не се сърдиш? Аз все пак много искам да те видя, нека го отложим за другия четвъртък.“, трябва да сте наясно, че този човек няма абсолютно никакво намерение да изпълни обещанието си и би било глупаво да си въобразявате, че това „все пак“ ще се случи. Няма нищо по-нормално от естествената реакция на жената да си въобразява нещата по най-романтичната страна, но истина е, че всъщност този тип мъже просто нямат такава черта. Нищо скрито нямат предвид и това не е игра. Всъщност дори не проявяват уважение, независимо вие какво сте показали от себе си, на какво сте способни за него или какви чувства изпитвате. Примирете се с неговата несериозна същност, примирете се с това, че не иска да бъде с вас и най-важното — не му давайте поводи да се възползва от търпението и нервите ви. Най-голямата грешка е да се завъртите в този омагьосан кръг, от който само вие можете да се измъкнете. Той няма да направи тази крачка, защото е прекалено страхлив и нехаен, затова не разчитайте той сам да ви каже, че всъщност не желае да сте около него. В тази игра обаче няма лоши и добри герои. Има просто участници, които трябва да намерят решение и да не се страхуват. Би било лъжа, ако се каже, че той е лош човек — не е. Приемете, че няма достатъчно смелост и възпитание и в такъв случай намерете начин вие да откажете приятелството му. Може пък и да се промени отношението му към вас. Хората, които уважават себе си винаги предизвикват повече респект и у другите хора.

Има и друг тип мъже (респективно жени), които обичат да гонят и да бъдат гонени. „Присъдата“ за тях може да бъде по-лека, тъй като в тяхната природа е заложено да обичат любовната игра. За тях е много по-интересно, когато играете на котка и мишка и разменяте ролите помежду си. Веднъж той не изпълнява обещанието си, веднъж вие и така докогато не се хванете, но след това отново да започне същата игра. Тя може да бъде вдъхновяваща, секси и изпълнена с толкова много емоции. Правилата на тази игра са никога да не показвате истинските си чувства, да въздържате нервите си и да сте наясно, че във всеки един момент може да бъдете изненадан и по двата начина — приятно и неприятно. Трудно е да водите такива взаимоотношения, защото ще изпаднете в безброй мисли, въпроси и очаквания, а най-важното е да нямате очаквания. Чисто психологически (дори духовно) НЕ товарете себе си с очаквания, напразни (или ненапразни) надежди. Оставете себе си в ръцете на играта и следете резултата. Не позволявайте по никакъв начин да изглеждате слаба в неговите очи. Направете всичко възможно той да не заподозре, че всъщност ви боли, от тези разигравания и смятате, че е страшно нечестно да продължавате по този начин. Казват, че понякога фантазиите не трябва да се изживяват, за да са по-интересни и търсени, но всъщност в повечето случаи въобще не е така. Особено, когато става въпрос за любов и интимни връзки. Няма по-неприятно и мъчително изживяване за жената, когато е влязла с някого в интимна връзка и този човек иска да си играят на преследване. Ако сте готова на компромиси и мислите, че сте достатъчно силна, за да излезете победител от това приключение — направете го, със сигурност ще се почувствате истински жива, когато все пак в един момент той изпълни обещанието си да бъде с вас. Но ако сте прекалено чувствителна и вътрешно си знаете, че това няма да завърши добре за вас — прекратете там, докъдето сте стигнали. Винаги се ръководете от чувството ви за съхранение и потърсете нов начин за преодоляване на огорчението от неизпълнените обещания и излети лъжи. Бъдете истински воин, като не позволявате на никой „дребен тиранин“ да ви се качва на главата. Няма по-унизително от това да знаете, че ви разиграват умишлено и да останете на този бряг. Прекосете реката и когато стигнете от другата страна, ще видите как реално са стояли обстоятелствата и няма да изпитвате толкова мъка.

Едно мога да добавя обаче. Не се разочаровайте от любовта само, защото сте попаднали на човек, който не ви уважава или няма достатъчно сили да ви каже, че не желае да ви вижда. Знайте, че любовта е божествена, животворяща, възвишена и е единствената истинска сила във вселената. Само, когато успеете да се отърсите от човешката форма, наречена „страх“, ще отворите всичките си сетива за любов. Важно е да се знае, че всичко, което се отразява по тялото ви като промяна и всичко, което ви се случва, всъщност е външната проява на невидимите състояния и чувства. Затова промяната в мисленето ще предизвика и промяна в събитията. Когато веднъж сте видели, че мечтата ви не се сбъдва като правите едни и същи действия, решението е много просто — променете тактиката и започнете да правите нещо съвсем противоположно. Важното е да се вярва с цялото същество, че това, което искате да се случи ще се случи и така много по-рядко ще ставате жертва на неизпълнени обещания. Взимайте си поука, наблюдавайте отстрани хората и техните взаимоотношения и така ще имате ясна представа за всеки. Наблюдавайте всичко, което може да бъде видяно с просто око — жестове, артикулация, състояния на тялото, интереси и не допускайте да бъдете въвлечена отново в „омагьосаната“ игра.

Снимки: wallconvert, onehdwallpaper

 

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.