„Не мога да бъда задоволен!“ Грег Банис

„I believe in miracle…“. Човек никога не знае кога и от къде точно ще му кацне бялата лястовичка. От предстоящото интервю ще разберете как мечтите се сбъдват, когато ги искаме най-силно, визуализираме и търсим начини да постигнем целта.

Всички знаете моята най-голяма страст – музиката. Макар да не съм музикант, макар да не мога да пея, свиря или аранжирам, аз съм истински меломан и като такъв смело мога да кажа, че не се ограничавам в нито един стил. От всички жанрове и стилове обаче най-любимите ми са R&B и… ретро, разбира се! Когато чуете думата „ретро“, коя песен първо ви изниква в съзнанието? Аз веднага се сещам за поне стотина, но една е, която ме вдъхновява, отпуска и издига нависоко във висините – „You sexy thing“. Предстоящото интервю е посветено на един от най-лъчезарните, оптимистични и зареждащи изпълнители в света – буквално! Грег Банис, вокалист на Hot Chocolate и мой приятел понастоящем. За интервюто ми помогна Габриела Куршумова, без която нямаше да бъде възможна тази среща. Да помечтаем заедно…

Тори Алберт:

Здравей, Грег! Никога няма да мога да изразя с думи вълнението и удоволствието, които изпитвам в този момент! Не мога да не те питам какво е чувството да изпееш „You sexy thing“?

Здравей, Тори! Да пея „You sexy thing“ ме кара да се чувствам еротично. Чувството наистина е невероятно!

Какъв беше животът ти преди Hot Chocolate и как се промени след това?

Преди Hot Chocolate се занимавах с най-различни неща – готвене, шофиране, бил съм актьор и най-вече – мечтаех. Сега продължавам да си готвя, раздавам обич, раздавам и себе си, докато се наслаждавам на живота.

Какво означава Hot Chocolate за теб? И дори самото име на групата разкажи за нашите читатели повече тайни от кухнята“. (специален въпрос от Християн Тодороff)

„Горещ шоколад“ е прекрасна напитка, без да се шегувам. Освен това Hot Chocolate са горещи и секси. Музиката, която правят, е секси, а шоуто още повече. Вълнуващо е да се работи с тях.

Каква е голямата тайна за успех?

Голямите тайни на успеха са: отдаденост, усилена работа и най-вече късмет.

Разкажи ни повече за Грег Банис. Какъв човек стои зад огромната усмивка?

Впрочем аз съм срамежлив, но обожавам публиката. Давам тяло и душа, за да оставя доволни моите почитатели. Старая се винаги да споделям усмивката си с тях. Дълбоко в себе си съм хуманен човек, нормален. Може би понякога съм различен и не се побирам в нормата, но все пак повечето изпълнители са точно такива.

Къде се крие вдъхновението? Музата извън човека ли е или е в него?

Вдъхновението може да дойде отвсякъде – отвън и отвътре. Но ти трябва да си подготвен и нащрек, за да го уловиш и използваш правилно, когато го почувстваш.

Как се промениха отговорностите ти, когато разбра, че си толкова известен?

Никога не мисля за това, че съм известен. Просто върша работата, която харесвам с огромно удоволствие. За мен няма значение какъв тип е работата – шофьор, медицинска сестра или нещо друго, стига да я вършиш с желание. Аз съм силно отдаден към нещата, които правя и не ми остава време да мисля за слава. Въпреки това през цялото време хората постоянно те подсещат… което пък е страхотно.

Неминуемо е когато един творец се променя, да се променят и всички хора покрай него. При теб това как се отрази?

Аз просто се приспособявам много добре към обстоятелствата и това винаги влияе добре върху мен. Ако е студено, носиш палто. Ако е лято носиш… НИЩО.

Можеш ли да кажеш, че твоите мечти са сбъднати?

Мечтите ми… бих казал, че съм в процес на сбъдване на моите мечти. Скъпа, това отнема време, но те наистина се сбъдват. Едно от мечтите ми е може би да срещна някоя прекрасна българка.

Ако можеше да промениш нещо, какво би било то?

Времето. Със сигурност бих променил времето – искам да има само един сезон – летния.

Кога идва чувството на удовлетворение при теб?

„I CAN’T GET NO SATISFACTION!“ Не мога да бъда задоволен! (смее се…) Може би след шоу се чувствам много добре. Но има и моменти, в които се чувствам донякъде задоволен, но VIA MAGAZINE е семейно списание, така че не мога да споделя точно тези моменти.

Какво е твоето послание към читателите на VIA MAGAZINE?

До всички VM-ци, обичам България, обичам всички вас и съвсем скоро ще се видим! Агентът ми работи върху това.

Габриела Куршумова:

Грег, помниш ли първото си гостуване в България?

Да, посетих вашата родина преди 9 или 10 години. Бях в Ловеч и там се срещнах с фотограф на име Лили. Тя ме свърза с много хора и така започнах да идвам често. Обичам София, Варна, Сандански и другите градове. Момчета и момичета в България са страхотни, знаят как да се забавляват, харесвам и пиано баровете. Вие сте фантастична нация! Ще се радвам да дойда много скоро, това зависи от моя агент. Също искам да снимам и клип, едната част заснех в София, а другата на Черно море.

Кой е твоят любим певец?

Възхищавам се на Боб Марли. Харесвам също и Сам Кук, Марвин Гей, Джими Хендрикс, Робърт Плант, Нат Кинг Кол.

Как стана част от „Hot Chocolate“?

Пеех в едно тв шоу и групата ме е видяла по телевизията. Звъннали са в студиото и така се свързаха с мен.

Твоята слава кариера е свързана с Боб Марли, защо изпълняваш неговите песни?

Правя много и различни версии, хората много обичат неговото творчество. Радвам се, че публиката така радушно приема изпълненията ми, много се забавляват. Направих и трибют, който се радва на огромна популярност в цяла Европа.

Коя е любимата ти песен от репертоара на Марли?

Това е „Redemption“.

Какво е усещането да си световноизвестен?

Няма как да се опише с думи усещането да пееш пред 10 000 души, а те да пеят и танцуват с теб. Вибрацията е уникална, която аз получавам от тях, а и която аз предавам на тях. Обичам много всички мой фенове. Мечтая си и се надявам, че един ден ще направя видео само с участието на феновете от България. Българите са страхотни!

Къде ще пееш това лято?

Имам участия в Германия, Австрия, Унгария, България и Гърция. Лятото на 2014 ще е незабравимо!

Съавтор: Габриела Куршумова • Снимки: Лилия Йотова • Интервюто с Грег Банис е публикувано във VIA MAGAZINE, брой 3 (август 2014 г.)

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.