Захвърленото щастие… на улицата

„Защо всички си затварят очите за гнилите плодове, които нашата държава създава? Защо всички коментират проблемите, а никой не поема отговорност?“ – се чува от всяко „семейство“ вечерно време пред импровизираната трапеза и бучащия телевизор, настроен на някой си канал, показващ грозни и тотално безсмислени новини. Първо думата семейство я употребявам с най-голямата си ирония. Семейства вече няма. Тъжно е, неприятно е, грешно е, но е факт. Мъжете искат слугини за вкъщи, без да ги уважават и почитат, а жените раждат деца (бъдещи жертви на разбити илюзии), мислейки си, че по този начин ще задържат неверния си мъж. И цялата картинка става още по-смешна, защото фантазиите и мечтанията са грандиозни, плодът отвън изглежда добре оформен и лъскав, а отвътре е като Европейския съюз – гнил, извратен, безбожен и безмилостен към чисто човешките нужди.
В квартала, където се намира моето работно място – Зона Б5, има една банда от десетина момиченца и момченца, някои са цигани (повечето), другите са българи. Всеки ден, без да пропускат, най-нагло идват пред вратата и питат дали имам огънче… какво ще кажете? Вероятно знаете какво е чувството и може би ви харесва, мили политици, щом сте го допуснали. Вероятно ви възбужда идеята деца да правят тези неща, защото друго психологическо обяснение никой психолог не е намерил и няма да намери. Все пак вие се фукате с вашите перверзии и извращения. Поставяме въпроса защо деца в пети и шести клас пушат, пият, правят секс и се дрогират. Нека разгледаме цялата верига от събития.
Успешният човек се създава, когато има в живота си три стабилни стожера – семейство, училище и Църква. Може да ги разгледаме като пирамида, като Църквата е на върха – за безбожните, разбирайте вярата, опитайте се да излезете от клишето: „Ама, Църквата е долна институция.“ Вие сте долна институция, която създава наркомани нарочно, за да подлудявате майки и бащи и да ги докарвате до отчаяние. Така. Едно от трите да не е наред и смятаме, че този човек вече има проблем. Но ако другите три са наред, не е толкова страшно. Два от трите стожера да куцат, е много лошо, но ако се облегне на един от тях, който и да е, пак ще преживее, че и достоен може да стане. Както се досещате, когато и трите липсват – вече нищо не може да се направи. Но защо липсват? Липсват, защото всяка една институция, всяка една политика, всяко едно „начало“ в България е нищо повече от една конспирация, която има за цел да унищожи народа. И така една шепа идиоти ще бъдат безмерно богати. Евала, измислили сте го.
Малко по малко се разбиват едно по едно тези три стожера. Започнаха с Църквата. Най-важното за един човек е да вярва. Да се уповава на Бог, да се моли, защото всеки има нужда от чувството да вярва в нещо. Тези, които казаха, че са „атеисти“ лъжат. Самата дума не е подплатена нито семантично, нито метафорично с нищо. НЯМА атеисти. Всеки вярва в някого и в нещо. Когато се издига един малоумник за диктатор и се боготвори, какво е – атеизъм ли? Както и да е. Премахнаха вероучението, разпаднаха се ценностните системи, обезвери се народът. Народът повярва, че Бог е убит.
Семейството. Както вече казах, семейството също е изтрито от българския речник. Обяснено ни е, че се женят само старомодните. Не ни се поема отговорност. Попът иска пари и въобще нищо не ни предразполага да се женим. Раждат се деца, без да се дава сметка, че тези човешки животи значат нещо – искат любов, любовта Е Бог, а както вече разбрахме, Бог Го няма. Народът повярва, че семейството е убито.
Образованието. Най-болната ми тема. Най-мащабната конспирация от всичките. Тази им отне малко повечко време – 20 години. Обаче успяха. Разбиха и него. Започнаха да се пускат неграмотни студенти, които обучават децата с разбити семейство и вяра. По този начин се създават поколения след поколения неграмотници, които могат съвсем лесно да бъдат изманипулирани. Целта е да се създаде нация от животни, а не от хора. Училището е непоносимо за никого. Даже идеята да се учи отвращава младите хора, комплексира ги. Да не говорим за висше образование. Всеки знае, че трябва да има там някакво, но защо… никой не може да каже. Няма критерии, които да се следват, всеки е допуснат и минава през класовете – широки сърца имат родните учители. И те не са виновни. Народът повярва, че училището е убито.
Е, мили читатели, как смятате? Позната картинка, нали? Вече не ми е чудно защо 13-годишните правят секс, дрогират се и се напиват. За тях това са само глаголи и нищо повече. Те не се чувстват наранени. Те даже мислят, че е несправедливо да им се отнеме това „право“. Нека си го пазят децата. И те повярваха, че животът не струва.

Фотограф: Иван Шишиев \ Етюд-и-те на София


 

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.