На GuitArt Festival в Пловдив ще звучат Афро – перуански ритми

На 27.10. от 22:00 ч. в „БиБоп кафе“ – Пловдив, Ritmos Negros ще представят пред публиката популярни афро-перуански песни, смесени с инструментални и джаз парчета и други съвременни музикални жанрове.

Ritmos Negros е група, която творчески интерпретира афро-перуанска музика (жанр, произхождащ от перуанското крайбрежие) като смесват африкански, андски и европейски фолклорни елементи. Музикалното им шоу прави историческо пътешествие през музиката, изследвайки социалните проблеми и народните традиции в Перу.

Бандата е създадена през 2016г. от Пиеро Епифаниа от Перу, който смесва традиционните перуански инструменти като кахон с гайда и кавал и създава иновативни музикални проекти. Другите членове на групата са Симеон Леонидов – китара и беквокали и Борис Таслев – бас китара и беквокали. В момента записват първият си студиен албум, част от който ще чуем на на 27.10. от 22:00 ч. в „БиБоп кафе“.

VIRAGE Journal е медиен партньор на  GuitArt Festival.

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.