My big train wedding

От както свят светува, откакто човечеството на любов се любува, на сватбени церемонии човек да се нагледа. И аз честно казано си мислех, че съм се нагледала на какво ли не в любовта (буквално, имам свидетели), но също така бях забравила за великото всемирно правило никога да не подценявам живота, способностите на човешкото въображение и още повече – никога да не си мисля, че любовта може да има някакви граници.

Да бъдеш влюбен е едно чувство на сплотеност, комфорт вътре в себе си и до човека, когото си избрал. Именно затова хората се женят… се женеха… В днешно време много малко двойки искат да се свържат законно завинаги, продължавам да не разбирам защо, и това размива представите на подрастващите за това как изглежда лицето на истинската обич. В този материал аз ще ви разкажа за една двойка, сключила брак в ретро влак след победа в конкурс. Това е различната любовна история, която проблясва като слънчев лъч в България, на фона на едно неблагоприятно социално затъмнение.

От край време мъжете и жените измислят всевъзможни начини да демонстрират любовта си и да организират пищни или скромни сватби. Не съм сигурна как мога да определя точно тази сватба, но ето на, тя е факт.

На 21 юни 2012 година „Холдинг БДЖ“ решава да направи нещо свежо за влюбени двойки и обявява конкурс за най-оригинален сценарий на сватбено тържество, като крайният срок е 15 август същата година. В този срок, разбира се, се включват и нашите лирически герои. 27-годишните младоженци Екатерина и Искрен от София печелят вниманието на журито с творческите си представи за оформлението на сватбата си като кетъринг, интериорен дизайн, музика и т.н, а и освен това едно от многото неща, които ги обединява, е и страстта им към пътуване именно с влакове. На 23 юни 2013 година (неделя) влюбената двойка си казва „Да“ в ретро композиция, съставена от парен локомотив, 2 вагона от влака на Цар Борис III („Корона експрес”) и салон вагона от влака на бившия държавен глава Тодор Живков („Витоша експрес”). По желание на младата двойка, специалният сватбен ретро влак пътува по маршрут от Подуяне до Черепиш, където младоженците встъпват в граждански брак, а церемонията по сключването на църковния брак се провежда в Черепишкия манастир „Успение Богородично”, който ще споменем още няколко пъти в този брой. Сватбата на Екатерина и Искрен ще остане в спомените им не само с невероятното преживяване да пътуват в ретро влак, но и с неочаквани и непредвидени моменти, каквито могат да бъдат заваляването на дъжд, прерастващ в град. Така дори част от случайни хора, търсещи място, където да се скрият, стават съпричастни към сватбеното парти. А ма, какво парти само! След приключването на двете церемонии, младото семейство и техните гости отпътуват обратно към гара Подуяне, която можем да приемем за символичното начало на брачния, щастлив житейски път. Билетите под формата на пръстени са в ръцете на двамата пасажери, а самите те доказват максимата, че за всеки влак наистина си има пътник (или цяла фамилия).

Фотограф: Ивайло Петров \ Ivaylo Petrov Photography

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.