Мормон оцеля в три атентата в Брюксел

Американец на 19 години се спаси по чудо от трети терористичен атентат в живота си, съобщи в. "Дейли мейл". Мисионерът на мормонската църква Мейсън Уелс е преживял атентатите в Бостън, Париж и Брюксел. 
Късметлията Мейсън се намирал на летище "Завентем", когато двама терористи камикадзе се взривили на метри от него. Младежът бил поразен от шрапнели в крака и е с трета степен изгаряния по лицето и ръцете. С него са били и други двама млади мисионери, които също се разминали със смъртта. По-късно бащата на Мейсън – Чад Уелс, разкри, че това е третият атентат, с който се сблъсква синът му. Двамата се намирали в близост до финалната линия на маратона в Бостън през април 2013 г., където бяха взривени две бомби. Бащата и синът обаче се разминали без наранявания. По ирония на съдбата младежът се оказал в Париж по време на атентатите на 13 ноември м.г. 
Друг късметлия се оказа испанец, който се разминал и с двата атентата в Брюксел за броени минути. Пабло Алварес Бордилс бил първо до самото летище "Завентем", когато там избухнаха две бомби, а малко по-късно – много близо до взривената метростанция "Маалбеек". И досега човекът недоумява какво го е спасило – късмет, случайност или неточност заради закъснение. На 22 март сутринта той трябвало да отлети за Испания. Младежът пътувал към летище "Завентем" с автобус, който внезапно спрял след получена информация за взривове на аерогарата. Шофьорът на автобуса решил да не влиза в зоната на терминала, а да се върне заедно с пътниците на началната спирка – площад "Шуман" в центъра на Брюксел. Малко след като слязъл на площада и докато вървял по улица в района, обаче дочул силен гръм и видял от станцията на метрото, покрай която минавал, да излиза пушек. Така разбрал, че по чудо се е разминал и с втория атентат. 
Източник: Стандарт • Снимки: Интернет • Мария Андреева

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.