МИС ВСЕЛЕНА БЪЛГАРИЯ 2019 ЛОРА АСЕНОВА ОТБЛИЗО

ЧАСТ II КОЯ Е ЛОРА АСЕНОВА ОТВЪД ТИТЛИТЕ?

Лора Асенова и Тори Алберт

Продължаваме разговора ни с Лора Асенова в столичното заведение PLAN B SOFIA. Установяваме, че една заблуда витае постоянно в медийното пространство за красивите жени. Те са считани единствено за красиви и се търси под дърво и камък някаква интрига, която да се завърти като сензация. Но красивите жени са много други неща. Те са и учени, и образовани, и майки, и пътешественици…

С Лора Асенова говорихме затова какво е модата за нея, какво място ще заеме конкурсът Мис Вселена в душата ѝ, какво я е впечатлило или не, но днес ще ви представя една различна Лора. Една емоционална и откровена Лора, която не се притеснява да сподели най-съкровените си чувства пред нас.

Имаш ли скрит талант?

Като малка участвах в музикална група, с която съм печелила и награди, но със сигурност не искам да се занимавам с музика сега. (Смее се…) Сега съм много запалена по спорта и тренирам усилено. Приятелят ми е шампион по културизъм и моето внимание определено е в тази насока. Изготвяме хранителни режими, готвя здравословно и въобще всичко, свързано със здравословния начин на живот.

Какви са интересите ти?

Обичам да пътувам. Постоянно пътуваме с приятеля ми. За мен е много важно и интересно. Организирам изцяло пътуването ни сама. Като започнеш от самолетните билети, до намирането на място за престой – всичко. Изготвям план-график как ще върви нашето пътуване и кои забележителности ще посетим.

Лора Асенова

Кое е любимото ти място, което си посетила?

Засега това е Бали. Това място много ми допадна, защото хората там са спокойни, добри и изключително духовни. Там наистина можеш да си починеш. Постоянно върви лирична музика, те оставят дарове на боговете, в които вярват. Въпреки огромния трафик, който има там, никой не си позволява да свири, да ругае, когато някой иска да смени посоката.

Там например празнуват нова година по много интересен начин, нищо общо с нашия. (Усмихва се…) Оказа се, че гасят тока, спират интернета, всички се прибират по домовете си, защото всички вярват, че по това време витаят зли сили над острова. Когато злите сили видят, че няма никой, си тръгват.

Лора Асенова

Обичаш ли да отсядаш в луксозни хотели, когато пътуваш?

Не, не държа на лукса. За мен са важни емоциите, които ще изпитам. Разглеждам различни места. В Бали решихме да отседнем в джунглата, за да се потопим изцяло в духа на мястото.

Каква е философията за живота?

Моята философия е да бъда щастлива. Да не правя нищо по задължение. Вървейки по този път аз наистина се чувствам добре.

Лора Асенова

Каква е Лора отвътре – емоционална или не толкова?

Да. Аз съм изключително емоционална. Мога да се разплача от най-малкото нещо, мога и да се разсмея от най-малкото нещо и считам, че е добро качество да проявяваме и показваме своите емоции. За една мис също е много важно да бъде емоционална. Още повече, защото тя работи за много каузи, свързани с деца, а децата са истински радар за добрите и за лошите хора.

Къде е мястото на любовта в живота ти?

С моя приятел сме заедно от много години. За мен любовта е много важна. Това е една огромна сила и без любовта и подкрепата на моя приятел, аз едва ли щях да стигна дотук. Когато е имало трудни моменти, той винаги беше до мен и ми припомняше коя съм. Държеше ме в правия път. Аз съм много благодарна, че го имам до себе си.

Лора Асенова

Да очакваме ли сватба?

(Смее се…) Тъй като миските имаме договор, засега няма да има сватба. Поне тази година, но ще видим как ще се развият нещата занапред.

Обичаш ли да четеш и какви книги те интересуват?

Обичам да чета. Обичам най-различни книги – личностно развитие, биографии. Но най-много обичам леките женски романчета, чиклит. Харесвам книги, в които се говори за любов и неща които да ме разведряват. Последната книга, която прочетох, беше „Книжарничката на острова“. След като всеки следва модните неща, нека наложим четенето като мода, за да четат повече хора. Обогатяват те и научаваш много неща.

Вярваща ли си?

Вярвам в добрата сила, която може да ни помогне в даден момент. Загубих баща си преди пет години и вярвам, че той ме гледа от небето. Нелеп инцидент се случи точно след един конкурс. Обещах си един ден да посветя участието си в Мис Вселена именно на него. Семейството ми много ме подкрепя, но именно с него споделях най-много и той знаеше колко много исках да спечеля конкурса…

Лора Асенова

Лора, какво би посъветвала читателите на VIRAGE JOURNAL?

Бих ги посъветвала да бъдат себе си. Да следват мечтите си. Да бъдат уникални и да не се притесняват да го изразяват. Но най-вече не забравяйте да бъдете добри хора.

ЧАСТ I МИС ВСЕЛЕНА БЪЛГАРИЯ 2019 ЛОРА АСЕНОВА

Photo credit: EEM Photography & Management и личен архив на Лора

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.