Латино, етно и фюжън в програмата на Sofia GuitArt фестивал през юни

Програмата на Sofia GuitArt фестивал през юни, ще е богата и вълнуваща

Официалното откриване на фестивала е на 8 юни в концертна зала на НМА „Проф. Панчо Владигеров”, където петима млади китаристи ще направят съвместен концерт. Младите китарни таланти са част от европейска платформа, съфинансирана от Програма Творческа Европа на Европейския съюз за периода 2017 – 2021.

Същата вечер концерт са подготвили и българската фюжън формация Banda Del Padre, които ще направят неповторимо изживяване на вечерта с микс от фламенко и латино ритми, с традиционен български и балкански фолклор. Концерта ще е в София Лайв Клуб от 22:00ч.

Следващият фестивален ден е запълнен с множество майсторски класове, лекции и срещи, а вечерта младите таланти ще направят камерен рецитал с Ансамбъл ”Арфи и китари” към НМУ „Любомир Пипков” с художествен ръководител Кохар Андонян.

Вечерта ще завърши с концерти на три български групи- Hive Tressman, Krekhaus и Saint Electrics. Концерта ще в клуб Mixtape 5, от 22:00ч.

На 10.06 младите китарни таланти ще дават майсторски класове в НМУ „Любомир Пипков”, а вечерта закриване на фестивала ще направят Джипски Джаз ( Gypsy Jazz) – проект на Дамян Пейчиноски, Петър Койчев и Веселин Койчев.

VIRAGE Journal е медиен партньор на Sofia GuitArt Fest

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.