Концерт на виртуозът Дейв Гудман на GuitArt Festival – Велико Търново

Във вторият ден от GuitArt Festival Велико Търново посетителите ще имат възможността да се се насладят на емоционалните изпълнения на виртуозния канадски китарист Дейв Гудман

Световноизвестният Дейв Гудман, който пристига специално за GuitArt Велико Търново е истинско музикално откритие. Този виртуозен канадски китарист е майстор на множество китарни техники и похвати като: акустичен „fingerstyle Blues”, слайд китара, рок, джаз, фюжън и ирландско-келтска китара.

В ранните години на кариерата си работи като сешън китарист, на турнета с различни музиканти от рок и блус сцената на Америка и Канада, записвайки парчерта за лейбъли и става едно от постоянните имена на блус сцената в Северна Калифорния.

Покорявайки нови музикални хоризонти Дейв сменя електрическата китара с акустична, и се мести да живее в Бремен, Германия. Там той издава солови албуми към лейбълите Cross Cut Records и след това Acoustic Music Records. Гудман има шест солови албума, който изобразяват неговият майсторски „fingerstyle” стил и дават поле за изява на неговия кадифен глас и невероятни композиторски способности. Песните на Дейв са винаги интимни, емоционални и са базирани на реални случки от живота на музиканта.

От 2004та година Дейв Гудман е музикант на Yamaha, японската компания която произвежда едни от най-качествените китари на пазара и като част от техния артистичен екип прави соло турнета из целия свят. Дейв е и редактор на образувателния блус модел на немското списани Acoustic Player.

В рамките на GuitArt Fest Велико Търново, Дейв Гудман ще направи рецитал и ще проведе музикално ателие за всички почитатели на китарата.

Концертът на Гудман е на 10-ти юни (събота) от 19:00 часа в Лапидариум, а музикалното ателие ще е на 11-ти юни (неделя) от 11:30 в изложбени зали „Рафаел Михайлов. Ателиета на канадецът предизвикват интерес в цял свят.

GuitArt Festival се провежда със съдействието на програма „Изкуство и култура” на Община Велико Търново.

VIRAGE Journal е медиен партньор на  GuitArt Festival

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.