Концерт на безкомпромисните Цветан Недялков и Веселин Койчев във Велико Търново

Концертът на безкомпромисните Цветан Недялков и Веселин Койчев e планиран за 10 юни от 20:30ч. в Лапидариума. Това ще е една запомняща се музикална среща, която GuitArtFestival Велико Търново предлага на ценителите на джаза.

В проекта са включени изцяло авторски пиеси. Очарование, романтика и магия, пъстра смесица от звуци и емоции, поднесени с виртуозно майсторство – това са само част от отзивите за изпълненията на Койчев и Недялков. Изключителната китарна техника и усетът към импровизация правят музиката им жива, разпознаваема и запомняща се. В България дуото вече е запазена марка, билетите за концертите им свършват бързо. Истинските ценители на живата музика оценяват изпълнителското им майсторство, а то е постижение. И двамата са изключително популярни музиканти.

Цветан Недялков не се нуждае от специално представяне. Неговото име е широко известно не само в професионалните музикални среди в България. Вече от доста години той е активно действащ китарист, познат на широката общественост като участник в популярната култова група „Ку-ку бенд“. Той е един от хората, които дават облика на формацията и правят разпознаваем звука й.

С Ку-ку бенд има 19 албума, 13 национални турнета с над 500 концерта. Свирил е с множество световни музикални величия като Манхатън Трансфър, Mецофорте, Инкогнито, Дзукеро, Планет Екс и др. Участник е в музикални телевизионни формати като „Мюзик Айдъл“, „Пей с мен“, „Гласът на България“, „Музикална Академия Ку-ку бенд“, „Файв Старс.

Заедно с Веселин Койчев и Иван Лечев сформира нашумялото китарно „Акустик трио 3000“. Тази негова дейност всъщност показва само малка част от многостранната му творческа личност на изпълнител, аранжор, композитор и педагог, постоянно присъстващ в музикалния живот в България. Преподава джаз и поп китара в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“.

Веселин Койчев е име, с което Пловдив неслучайно се гордее. Името му е част от етно-джаз групата „Джаз линия“, която се счита за еталон за български етно-джаз. Веселин Койчев е лидер на легендарната джаз формация “БЕЛИ, ЗЕЛЕНИ И ЧЕРВЕНИ” – най-дълго просъществувалата джаз група в България.

С нея изнася многобройни концерти на всички форуми на джаза в страната, представя българската джазова музика на най-престижните фестивали в света, както извършва образователна работа, и многобройни форми на колаборации с всички изкуства. Автор е на джаз, поп, симфонична и театрална музика, обработки на фолклорна музика, аранжименти и оркестрации.

Изявявал се с най-големите имена на българския джаз, както и с емблематични световни джазмени. В дискографията му има 10 албума и участие в джаз форуми у нас, в Гърция, Сърбия, Русия, Македония, Кипър, Мароко, Финландия, Италия, Англия и др., Веселин Койчев има зад гърба си над 1000 концерта. Преподава китара в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Ще можете да се насладите на виртуозните им изпълнения на 10 юни, от 20:30ч. в Лапидариума.

GuitArt Festival се провежда със съдействието на програма „Изкуство и култура” на Община Велико Търново.

VIRAGE Journal е медиен партньор на  GuitArt Festival

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.