Китарни таланти с концерт за пациентите на Клиниката по неврохирургия в „Св. Иван Рилски”

Изкуството в медицината

Това е мотото, под което млади китарни таланти ще изнесат концерт за пациентите на Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ „Св. Иван Рилски”.

Концертът е част от Sofia GuitArt Festival с логистичната подкрепа на фондация „Остани” с председател д-р Емануил Найденов.

Концертът ще се състои на 10 Юни /Неделя/ в 17:30 ч. в конферентната зала на 6-ти етаж в УМБАЛ „Св. Иван Рилски.

Традиционният китарен фестивал Sofia GuitArt Fest вече е част от нова европейска платформа, която събира 14 китарни фестивала. Платформата се базира върху развитието на млади китарни таланти и възможността им за развитие в класическата китара.

Събитието е по от проект Европейски китарен фестивал за сътрудничество, финансиран от Програма Творческа Европа на Европейския съюз за периода 2017-2021.

Освен класическата музика, пациентите ще се срещнат с Г-жа Анахид Чальовска, която е бивш пациент на Клиниката по неврохирургия, която ще представи свои стихове, в съпровод на музикалното изпълнение.

На събитието е поканен и Н.Пр. Г-н Франсоа Бонтан, Посланик на Кралство Белгия.

https://www.facebook.com/guitartfest/

http://guitart.bg/en/eurostrings

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.