Израелският виртуоз Тал Хурвиц открива GuitArt Festival Велико Търново

Световно признат израелски китарист открива GuitArt Festival Велико Търново

Младият израелски китарист и композитор Тал Хурвиц ще открие първото издание на GuitArt Festival в старопрестолната столица на 09 юни от 20:00ч. в Лапидариума.

Тал Хурвиц получава световно признание, чрез многобройните си концерти и спечелени награди от конкурси.
В рамките на фестивала той ще направи и майсторски класове, които ще се проведат на 10 юни ( събота) от 10:00 до 17:00ч. в Художествената галерия.

Професионалното му образование започва в Израел като студент на Йозеф Уршалми, продължава в Европа при Костас Коциолис, Марко Тамайо (Моцартеум, Залцбург) и Карло Маркионе, а общия резултат са две бакалавърски и една магистърска степен.

Концертната дейност на Тал Хурвиц е богата и покорява сърцата на публиката в световни концертни зали като московския „Дом музыки“, „Großer Saal“ Mozarteum, „Jordan Hall“ в Бостън и много други.
Изнася рецитали и на големи фестивали по целия свят, като Forum Gitarre Wien (Австрия), Petrer Guitar Festival (Испания), Festival Hispanoamerica de Guitarra (Мексико) и Essonne Guitar Festival (Франция), а края на юни 2017-а е поканен да изнесе рецитал на престижния фестивал Guitar Foundation of America.

Като композитор и интерпретатор, Тал Хурвиц печели многобройни награди на международни конкурси като Sinaia international guitar competition (Румъния), Thailand international guitar competition, Naxos international guitar competition, Concurso internacional de guitarra (Испания), Sernancelhe International guitar competition (Португалия), Internationaler Gitarrenwettbewerb Nürtingen (Германия), Norba Caesarina international guitar competition (Испания), Asia international guitar competition както и Boston guitar composition competition за неговата „Соната за китара“.

GuitArt Festival се провежда със съдействието на програма „Изкуство и култура” на Община Велико Търново.

VIRAGE Journal е медиен партньор на  GuitArt Festival

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.