Израел предупреди своите да напуснат Турция

Израел призова гражданите си в Турция да напуснат страната възможно най-бързо заради повишен риск от нова атака след самоубийствения атентат на 19 март, за който бе обвинена „Ислямска държава", предаде Reuters.

Трима израелски туристи и един иранец загинаха при атентата в Истанбул, вследствие на което Израел обяви 3-то ниво на тревога, означаващо съвет да не се пътува до Турция.

В понеделник тревогата бе повишена до 2-ра степен, с което властите предупреждават за „конкретна висока опасност" от атентат в туристическите обекти на Турция. Израелските власти не съобщиха какво точно е наложило повишаването на тревогата.

Турция е предотвратила потенциални атаки през последните няколко седмици, включително планирани самоубийствени бомбени атентати. Това заяви днес говорителят на турския президент, цитиран от Reuters.

Ибрахим Калин е направил изявлението по време на пресконференция в Анкара.

От началото на 2016 година Турция бе разтърсена от четири атентата с взривни устройства, при които са загинали над 80 души. Последната атака на 19 март в Истанбул отне живота на трима израелци и един иранец.

Източник: standartnews.com • Снимки: Интернет

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.