Изложба на комикси

От 09 май, 2016 година, художествена галерия „Христо Градечлиев“ гр. Каварна ще бъде домакин на „Национална изложба с комикси“, която е част от Националната кампания за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“ на СОНИК СТАРТ.

 

Цели на кампанията са:
• Създаване на повече възможности за утвърждаване на позитивния модел на възпитание както в семейството, така и в обществото. 
• Промяна на обществените нагласи, произтичащи от различията (пол, раса, етническа принадлежност, физически белези, религиозни убеждения и т.н.) и създаване на междукултурно единство и уважение на различното мнение.
• Насърчаване толерантно и солидарно отношение между поколенията – децата, младежите, възрастните и спрямо другите т. н. „различните хора“, както и към природата и животните.
• Подкрепа на социалното включване на уязвими групи. 
• Формиране на активно отношение на обществените нагласи към толерантността във всичките ѝ многолики проявления и насърчаване на поведение на разбирателство и ненасилие.

В конкурса взеха участие 71 творци, чиито проекти са класирани в четири категории: Категория 18+; Категория I-IV клас; Категория V-VIII клас; Категория IX-X клас.

Авторите на отличените творби от гр. Каварна ще бъдат наградени, а всички участници в конкурса ще получат грамоти. 
Националната изложба ще бъде експонирана в минимум 30 града в страната и ще продължи своето турне до края на 2016 г.
СОНИК СТАРТ вярва, че добри резултати се получават, когато човек е способен да използва пълните си потенциал и енергия. Именно затова реализира редица дейности и каузи със социална значимост, а „Национална изложба с комикси“ ще осигури добрия старт на въображението, работата и идеите на младите хора. 

Официално откриване и награждаване на участници от гр. Каварна е на 09 май 2016 година от 17:30 часа в Художествена галерия „Христо Градечлиев“ гр. Каварна.

Изложбата ще бъде експонирана до 20.05.2016 г. 

ЗАПОВЯДАЙТЕ ДА СПОДЕЛИМ ЗАЕДНО ЕМОЦИЯТА И ДА ПОДКРЕПИМ МЛАДИТЕ ТАЛАНТИ НА БЪЛГАРИЯ!

Тук можете да се видите всичко за турнето на комиксите!

 

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.