Истории от купе № 7

Тайните погледиМного дълго мислех дали или по-точно как опиша това, което чувствам в момента. Докато пътувах най-блажено, мислейки си за нещата от живота, съвсем случайно погледнах мъжът, който стоеше пред мен. И тогава ме срази този зелен поглед, казващ всичко.

Облада ме мисълта за тайните погледи, които хората си разменят, докато пътуват. Например, чисто по женски, бих използвала момента, за да разпаля желанието, но не на непознатия, а… да, правилно, на моето момче.

Ех, това е една от най-любимите женски теми. Тайните погледи на един малко влюбен, малко объркан и малко разтревожен мъж. Не е ли прекрасно чувството, когато той седне до теб и те погледне някак изпитателно, сякаш си направила нещо лошо или непослушно и той иска да изпита верността ти?

Не е ли някак извратено и възбуждащо, когато си накарала него да ревнува, да се побърка от ревност, дори до мисли за предателство да се достигне, а след това си вложила всичките си женски манипулации, за да го накараш да те поиска отново близо до него, въпреки вероятността от още много други мъжки погледи? Това е момент, за който си заслужава да се живее. Това е моментът, в който жената се чувства жена.

Истинска, желана, секси, нестандартна жена. Жената е жена, когато има уменията да накара един мъж да прави всичко, което тя пожелае. Има случаи, в които той не е сигурен дали иска да дава всичко, което дава, но въпреки това той продължава да дава. Каква е тази женска сила? Каква е тази примамлива магия, която прави жената наистина неустоима?

Такава жена наистина притежава тайни сили, които да предизвикат тайните му погледи. Те са целта на играта. Крайната, сюблимна точка, от която дори те изпитват удоволствие. Едно странно удоволствие. Микс от много емоции, които обаче завинаги ще останат скрити в техните мисли. Нарочно не казвам сърца, защото в този грешен век е много трудно да се говори за сърцето и неговото потенциално съществуване.

Тайната в тайните погледи – звучи прекрасно. Каква е тази мистерия, за която всички си мечтаем да разбулим? Какво искат да ни кажат тези погледи… тези очи, които така страстно покоряват цялото тяло? Много мнения успях да чуя, много мъже изказаха различни тези и предложиха различни варианти. До един извод стигнах обаче.

Двете най-често срещани мнения са абсолютно противоположни. Едното гласи, че тайният поглед може да означава наистина завишен интерес на мъжа към жената. Тук се включва всичко, което мъжът очаква от едно такова запознанство – разговори, допирни точки, общи интереси, разкази на забавни случки, интимност, секс и т.н. Другото мнение, което ми направи много силно впечатление и не можах да отмина с лека ръка е тотално противоположно.

Казват така: „Всъщност аз нищо не мисля в този момент. Не си представям как я правя моя жена. Не си виждам бъдещето с нея. Просто засичане на погледите. Това е.“. Наистина ли? Наистина ли ще ни кажат само това? А какво стана с онова известно правило, че ние жените искаме да чуем нещо хубаво за нас, истината, но поднесена така, че да ни е приятно да я приемем?

Истината е една – не можем да подхождаме всеки път към тях с толкова много очаквания и изисквания. Опитът доказва, че по-големият брой мъже се плашат именно от този тип жени, които постоянно изискват нещо, които са постоянно недоволни и които всеки път променят правилата на играта. А едно е ясно – мъжете никак не обичат промяната. Нито обичат притискането до стената.

Не можех да не се запитам – тайните погледи все пак остават ли си само наше внушение и налудничава приумица или все пак има баланс между това, което ние искаме да чуем и това, което те ни предлагат като отговор. Може би отговорът не се крие тук.

Може би въпросът не е зададен правилно. Ами, ако няма нищо мистериозно в тайните погледи? Човек би се замислил какво толкова има в един скрит, бърз поглед. Тайната се крие зад друг ъгъл – тайната НА погледите. Ако предположим, че една от тайните на жената за съблазняване е играта с очите, то смело може да се твърди, че същото важи и за мъжете.

Тайните наистина се крият в погледа. Ако сме малко по-проницателни, лесно можем да разгадаем какво си мисли той отсреща. Направете следния експеримент. Когато той спре зрението си към вас, вие започнете лек, приятелски разговор, целящ да научите какви са неговите краткосрочни и дългосрочни планове.

Когато сте натрупали нужната информация, започнете да вмятате коментари, свързани с вашите дългосрочни планове и се загледайте в очите му. Ако зениците му се разширяват, това значи само едно – на него му харесва. Много психологични проучвания отдавна доказаха, че по този начин се разбира дали човекът отсреща лъже или му харесва това, което чува.

И в двата случая зениците се разширяват. Има и други ситуации, в които зениците реагират така – например сексуалната възбуда, употреба на наркотици и т.н. Нека не забравяме, че езикът на тялото е важен елемент, който трябва да следим ако искаме да опознаем по-добре човека, от когото се интересуваме. Следете внимателно как ще реагира събеседникът ви, когато му задавате въпроси.

Ако избягва погледа ви… е, вече знаете какво ще кажа – срамува се и не иска да си признае истината. Както вече намекнах по-горе, понякога просто ни се иска да повярваме на това, което чуваме, но истината обикновено е някъде по средата.

И все пак – важно е да не пропускаме собствената си женска интуиция и мотивация. Ако той наистина си заслужава, ще се съгласите с мен, една или две малки тайни не биха могли да подействат като пречка. Ако обаче смятате, че си губите времето, не му мислете много – бийте му шута и прекратете този фарс от лъжи.

Фотограф: Ивайло Петров \ Ivaylo Petrov Photography

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.