Искрено и лично за успехите в бизнеса, живота и още нещо

Признанието – чувството, което управлява света. Всички се стремят към него, малко обаче го казват директно. В живота си се сблъскваме с доста хора, някои добри, други лоши, трети наивни, а четвърти просто непукисти. Много от тях оставят следа, а някои ни учат, че най-важното, за да успееш, е да имаш хора, на които можеш да се облегнеш. Това, разбира се, казано с идеята, че успяваш да извлечеш изводите сам за себе си.

Някой веднъж ми каза, че не съм екипен играч, а аз взех, че му повярвах, докато не се сблъсках със света. Докато не разбрах колко важен е екипът, с който се бориш, колко важно е да имаш обща цел, защото колкото и да не ми се искаше да го призная човекът е и винаги ще бъде социално животно. Светът е глух за всичко друго, освен за последните технологии и иновации, а ние забили глави в телефоните забравяме, че зад идеята на един, стои трудът на хиляди.

Партньорството в личен план без съмнение е важно, за да се почувстваме пълноценни, но когато говорим за работа, нещата стоят по малко по-различен начин. Първата стъпка, на която ни учат във всички книги за личностно и професионално развитие е, че трябва да имаш идея. Само, че нещото, което не ни казват е, че трябва да имаме и партньори, дори и само един е достатъчен да ни даде сила, за да я осъществим. Смея да твърдя, че бизнес партньорството е по-крехко, даже и от интимните отношения между мъж и жена. То трябва да бъде обгрижвано като цвете, което да разцъфне или да увехне. Ако искаш само да взимаш, никога няма да получиш максимума. Хората дават, когато получават.

Имам голямото удоволствие да работя с два екипа, екипи от човеци, не от хора. Млади, талантливи, позитивни, всеки уникален по свое му, обединени от едно – общата цел. Не толкова дългия ми живот ме научи, че за да си успешен за себе си и за останалите около теб най-важното е работната среда да те дърпа към развитие, най-вече личностно, защото ако си там просто ей така, за парите, които плащат наема, по-добре си тръгни. Спри! Помисли и запомни: „Всичко идва от теб и избора, който ще направиш сега!“

Career womanСнимки: Интернет

Author: Вероника Маринова

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.