„Имах късмета да намеря любовта“ Светла Иванова

Нейната уникалност се изразява в много сфери – музика, литература, йога и т.н. Аз лично си спомням много добре първия път, когато я видях и разбрах, че ще я харесвам и в следващите й проекти – песента „C'est la vie“ остана в списъка ми с любими бг парчета. „Любов и кафе“ пък пускам само в най-милите си и спокойни моменти, когато получавам и раздавам нежност. За живота, любовта, изкуството и… йогата – Светла Иванова.

Здравей, Светла! Нашият екип е един малък твой фен клуб и първо бих искала да разбера повече за самата теб в последно време. Какви планове кроиш за бъдещето си?

Всяка година на първи януари сядам с тефтерче в ръка и си пиша план за предстоящите 365 дни. Разбира се, не поотделно. Най-общо. И после се опитвам да го следвам. Някои от нещата вече изпълних. Други предстоят. И понеже ме питате за тези, които следват ще ви разкажа. След кавъра на песента „Ближи си сладоледа“ работя по нова песен по моя музика и текст. Казва се „Говори ми…“.

Не спирам и да пиша. Човъркам си по книгата всеки ден и дано да я завърша до края на годината. Редакцията ми отнема доста повече време. Иначе пиша спонтанно и доста бързо. Освен на книгите ми съм автор на текстове към различни медии. От няколко години пиша за сайта Една.бг. Там също имам пълна свобода и споделям с читателите всичко, което ме вълнува. Понякога публикувам и разкази. Водя и колонка за йога.

Като споменах йогата, през септември ще издам и последния диск от поредицата ми за йога.След сериите с упражнения за бъдещи майки и за възстановяване след раждане, предстои „Моята програма – йога за родители и деца“. Дискът ще предлага варианти за йога в домашни условия за родител и бебе, за родител и дете в предучилищна и в училищна възраст. Често пускам видео материали и в йога канала ми във ви-бокс. Може да го намерите под потребителското име Yoga. Продължавам да водя и курсове по класическа йога в студио Одет, в квартал Изток, на улица „Латинка“ 5. Това е и моето лично време, в което тренирам. Заповядайте и вие дори през летния сезон – всяка сряда от 19:00 ч. и неделя от 17:00 часа.

Кой е най-близкият човек, в когото намираш утеха?

Домът ми е мястото, в което намирам всичко. И утеха, и любов и, спокойствие, и подкрепа, всичко. Най-близкият ми човек е мъжът ми, но ако говорим за утеха конкретно понякога и една прегръдка на децата ми също помага.

С какви оръжиясе изправяш пред проблемите?

С явни. Понякога се изправям като майка, друг път като дъщеря, трети като съпруга, или просто като еманципирана жена. Заставам очи в очи с тях и се опитвам преди да сваля картите да се уверя, че съм заложила на сигурно.

А кога се чувстваш най-защитена?

У дома с любимите ми същества.

Каква е философията ти за любовта?

Нямам философия за любовта. Просто имах късмета да я намеря, да я изпитвам и да задържа. В любовта няма компромиси. Всичко е любов. И тя няма нужда от обяснения и причини.

Без какво не можеш? Кои са твоите изкушения?

Не мога без да мисля. Не мога без да чувствам. Без да обичам. Без да споделям. Не мога без шоколад в късните вечерни часове. Когато децата спят и не трябва да им обяснявам колко е вреден.

Какви са твоите вдъхновения?

Обикновените човешки истории.

Ако не се занимаваше с музика, какъв щеше да бъде животът ти?

Много по-спокоен. И с много повече музика. Защото, когато човек създава нещо, има много по-малко време да му се наслаждава.

През очите на Светла Иванова: България, успех, майчинство, взаимопомощ? С какво асоциираш тези термини?

В личен план асоциирам всичко, което изброявате с моя личен успех. С това, че съм майка, че съм създала семейство, в което можем да разчитаме един на друг, че се борим в малката ни България, в която всеки за нещо се бори, вместо да си живее живота.

Щастлива ли си?

Щастлива съм. Имам кого да обичам и какво да правя.

Вярваш ли в Бог? Какво е отношението ти към Църквата?

Да, вярваща съм. За мен Църквата е място, в което човек е по-близо до Бог. Но търся тази близост повече във вярата ми, отколкото в Църквата като институция.

Какво те дразни в поведението на хората?

Опитвам се да не се задълбочавам толкова в чуждото поведение. Естествено, не е приятно ако някой закъснее за среща, държи се лицемерно, забравя, интригантства или клюкарства, но всички тези качества са проблем на притежателите им, не мои.

Кога си истински себе си?

Когато си събуя обувките на висок ток и прекрача прага на дома ми. Когато пиша. Когато споделям със съпруга си всичко.

Твоето послание към нашите читатели и твои фенове е:

Да се наслаждават на всеки миг от живота. Да правят всичко с удоволствие. Да използват времето си за нещо хубаво, здравословно. Да дойдат да правим йога заедно например или просто да потичат в парка, да потанцуват на „Ближи си сладоледа“, да си хапнат един сладолед в жегата. Да отделят повече време на това да създават нещо красиво и да му се порадват, отколкото да обръщат внимание на грозното.

Снимки: Личен архив на Светла Иванова • Интервюто е публикувано в списание VIA MAGAZINE, брой 3 (август 2014 г.)

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.