ICE CREAM

Ice

„…А искахме само да останем за през нощта…“ Е, не мога да ви опиша колко пъти мога да въртя парчетата на Ice Cream! Забавни, млади, талантливи, идейни — те притежават всичко, от което българската сцена се нуждае. „Взимам-Давам“, „М&М“, „Захир“ и „Щом падне мрак“ звучат постоянно в редакцията на VM и точно, когато искам да ги пусна отначало, до мен се приближават моите колеги и ми казват: „Чуй това!“. Така за първи път всички се влюбихме и в най-новия им проект „Скачай“. Това беше черешката на тортата. Вече нямаше как да не ги потърся и да разбера откъде идва тяхната муза.

Монти

Здравей, Монти! Разкажи ми повече за най-новия проект на Ice Cream. Как се роди идеята? Кои бяха вдъхновенията?

Новите проекти са два. „Скачай“, която пускаме сега и „Седмото небе“, която ще излезе в края на май. Цялата работа около „Скачай“ стана съвсем непринудено. Постоянното ни желание да търсим нови върхове налага едно непрестанно скачане. В преносен смисъл, разбира се. Това се опитахме да покажем с тази песен. Увереността, която трупаме след всеки малък или голям скок. Така че просто „Скачай“.

Каква е личната ти философия за успеха?

Не знам дали е философия, но успеха бих обобщил така: желание, следвано от себераздаване, обвито в дисциплина, лишено от мързел и черпещо енергия от сърцето.

Къде е границата между прилично и пошло?

Хм. Мисля, че за всеки човек е различна. Но определено зависи какво правиш в живота. Представете си ако Лейди Гага продава зеленчуци на женския пазар как ще изглежда сергията й, и ако баба Гуна от същия пазар има поп кариера. Кое ще е прилично и пошло… не знам.

Какво те дразни най-много в отношенията между хората?

Чак да ме дразни не. Според мен не трябва да слагаш под един знаменател взаимоотношенията и не трябва да си мислиш, че разбираш от тях. Всеки човек и ситуация зависи от обстоятелства, с които трябва да се съобразиш. Ако не го направиш вероятно повечето хора те наричат „задник“.

Кога за последно се почувства истински щастлив?

О-о-о! То е толкова често. Аз съм щастлив почти постоянно. Безгранично щастлив и едновременно леко тъжен. Онзи ден видях една баба в метрото и тя предизвика в мен и двете емоции. Но няма как да го обясня. Или усещаш какво казвам, или просто разбираш живота по различен от мен начин.

Елена

Здравей, Ели! Сподели ни твоите вдъхновения.

Когато човек е изпълнен с любов е вдъхновен. Не само, когато е влюбен, а когато обича всичко, с което е заобиколен. Любов към музиката, към преживяванията с момчетата, публиката, която виждам да пее песните ни. Това ми дава сили, дори когато съм уморена или тъжна.

Какво прави Елена уникална? 5 неща, които още никой не знае за теб…?

Трудно се отговаря на такъв въпрос. Тихата ми лудост със сигурност е фактор. Балансът ми между скромност и разкрепостеност, мисля, че съм го постигнала добре. Притежявам и една интересна свръхчувствителност, която на моменти стресира хората, но успява и да покаже много скрити качества и емоции в мен. Според мен хората, гледайки отстрани казват по-добре човек с какво е уникален.

Ако можеше да избягваш някои случки в живота ти, кои би пропуснала?

Моментите, в които проявявам наивност. За мен всички хора са добри и готини при първоначално мнение. Никога не тръгвам със съмнение. Както и онези, в които упорито се боря с вятърни мелници.

Считаш ли, че имаш всичко, от което се нуждаеш?

Абсолютно всичко! Всяко едно нещо, което е допълнително е бонус, който дава допълнителна радост.

Какво ти струва да бъдеш това, което си? Кога осъзна, че това, което правиш, е голямо?

Още не съм го осъзнала и още не го мисля за голямо. Стремежите ни растат с всеки следващ успех.

Виктор

Здравей, Викторе! Ние сме адаши — носим силно име. В този ред на мисли коя е твоята най-голяма победа?

Мисля, че моята голяма победа още не съм я постигнал, но вярва, че и това ще стане. И само искам да вметна, че според мен да се бориш и да живееш в България в наши дни си е направо един вид победа.

Казват, че хората си живеят с миналото и го носят на гърба си. Ако погледнеш назад, можеш ли да кажеш, че съжаляваш за нещо?

Аз съм от хората, които вярват, че за всяко нещо в този живот си има причина. Не съжалявам за нищо и мисля, че нашето минало ни е изградило като личности такива каквито сме в момента.

Какво е отношението ти към другите изкуства — литература, религия, арт?

Обичам да снимам, обичам да рисувам, обичам да чета. Обичам изкуствата.

На какво не можеш да устоиш?

На искрена усмивка.

До къде може да стигне човек, за да пробие в България?

Зависи от това, кой какви цели си е подставил. Иначе мисля, че независимо дали у нас или на вън, човек винаги може да ни изненада ако иска да постигне нещо.

Ice

Здравей, Дани! Какво е Ice Cream за теб?

Всичко, което е и за всички хора, които ни подкрепят. Кауза, вяра, начин, причина и още хиляди неща.

Какво е мястото на музиката в сърцето ти?

Сериозно.

Какво инспирира теб, за да бъдеш това, което си?

Всичко, което ме заобикаля. Аз съм под въздействие на реалността.

Как виждаш бъдещето си?

Дълго.

На кого най-много разчиташ в живота си?

На себе си. Всичко друго е мъгла.

Фотограф: Алекс Манчев • Интервюто е публикувано във VIA MAGAZINE, брой 2 (май 2014 г.)

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.