Христо Коликов от Del Padre: Хубавите неща се получават просто ей така!

Винаги е хубава срещата с приятели. Такива сме с Христо Коликов, фронтмен на фюжън групата Del Padre. За втори път се срещаме тук, на страниците на VIRAGE Jpurnal за да поразпитаме какво ново в света на музиканта… Ей така!

kolikov-ey-takaЗдравей, Христо! Как си, как прекара лятото? Зареди ли се със слънце?
Здравейте! Лятото беше прекрасно – успях да си почина и да пообиколя България и Европа. Имах и доста концерти с Del Padre и се роди и нов сингъл.

Ние знаем вече за новия ти проект, но нека и читателите ни да се запознаят с историята му, с организацията, реализацията на „Ей така!“
В края на юни, се чухме с нашия приятел и музикален продуцент Свилен Ангелов, който живее и работи в Залцбург и той спонтанно покани бандата, да му погостуваме и да поработим върху нещо ново. И така, заминахме, без никаква подготовка и там, на място, започнахме да разработваме различни идеи. Записвахме два дена, а после изтрихме всичко, защото се роди нова идея, а именно, „Ей така“. По същото време, на гости на Свилен пристигна и нашата приятелка Поли Генова, която много хареса песента и записа много нежни вокали. Съвсем случайно, наши приятели от Залцбург, които имат филмово студио, се ентусиазираха от идеята да запишем видео към парчето. Наехме най-големия джаз клуб в града – JazzIt, в който за един ден заснехме материала и ей така, всичко се получи.

Сигурна съм, че е имало и неочаквани случки по работата с новото парче. Разкажи ни за тях.
Всичко беше неочаквано, както се разбра от моя разказ. Например, много се изненадах, когато разбрах, че докато сме пили кафе с Поли в града, през студиото е минал Сашко Владигеров и ей така, е записал соло с флюгел хорна. Убедих се, че много често, хубавите неща се получават просто ей така!

Кои са хората, които застанаха до теб в този проект?
Най-голяма подкрепа получихме както винаги, от Свилен, който е с огромна душа и невероятен перфекционист. Работеше неуморно през тази една седмица и резултатът е налице. Благодарен съм и на Анди и Манди от KB Film, за чудесното видео. Не на последно място, благодаря и на Симо и Цецо от Дел Падре, които безрезервно ме следват в моите лудости!
Предполагам има вече отзиви, публиката готова ли е за толкова фин и изтънчен проект? Влюбва ли се във всеки сезон? Какво ще се случи с парчето? Ще повлече ли крак на нов албум? Кога?
Приема се учудващо добре от нашите фенове, въпреки неочакваната смяна на музикалния стил. Може би, защото всеки обича да е влюбен. Парчето наистина ще е част от новия ни албум, който се надяваме да е готов пролетта.

А дует в любовта?! Открехни мъничко завесата на сърцето си!
Много съм щастлив, че намерих своя дует в живота – моята Александра, с която всичко е песен!

Предстои ново издание на Китар Феста в Пловдив. Кой ще гостува в Пловдив, какво да очаква публиката?
От 7-и до 9-и октомври, на почитателите на този инструмент а и на ценителите на хубавата музика, сме приготвили много цветна програма от концерти, семинари, майсторски класове и много изненади – един истински празник на китарата.

И този път ще те помоля да отправиш послание към скъпите ни читатели!
Бъдете влюбени!

Благодаря ти от сърце за гостуването във VIRAGE Journal, искрено вярвам, че ще се имаме още срещи… най-вече защото ще очакваме с нетърпение бъдещите ти проекти. Пожелавам ти успех!

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.