Горан Кривокапич гостува за първи път в България с рецитал на Plovdiv GuitArt Festival

Горан Кривокапич – един от най-добрите

Един от най-изтъкнатите класически китаристи на нашето съвремие проф. Горан Кривокапич ще изнесе рецитал по време на пловдивския GuitArt Festival.

Поставянето на нови стандарти с техническа виртуозност и характерна интерпретация, прави Горан Кривокапич един от водещите китаристи на новата международна китарна сцена.

Той печели първия си международен конкурс на четиринайсет години, след което спечелва още осемнадесет, включително два от най-престижните китарни конкурси – „Guitar Foundation of America“ (GFA) в Монреал, Канада и “Dr. Luis Sigall International Competition of Musical Performance” във Виня дел Мар, Чили, през 2004 г.

Следват две награди „Златна Китара“ на годишната „Международна китарна конвенция в Алесандрия“ в Италия – 2005 г. като най-добър млад китарист на годината и 2006 г. за дебютния си компактдиск. Оттогава, той концертира в цяла Европа, Северна и Южна Америка, Азия, Африка и Русия и се изявява в такива престижни зали като Concertgebouw в Амстердам, Концертна зала „Чайковски“ в Москва, Lubkowitz Palace във Виена и Auditorio Conde Duque в Мадрид.

Ще можете да се насладите на изпълненията на Кривокапич на 26-ти октомври, от 19:00ч. В концертната зала на АМТТИ (Пловдив)

Билети 
www.facebook.com/guitartfest/
www.guitart.bg

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.