Gabriel Bianco открива Plovdiv GuitArt Festival

gabriel-bianko-2С рецитал на Gabriel Bianco ще стартира Plovdiv GuitArt Festival
Един от най-добрите китаристи на своето време ще направи рецитал на 07 октомври

Признатия за един от най-добрите китаристи на своето поколение Gabriel Bianco ще открие 10-тото издание на Международен китарен фестивал Plovdiv GuitArt Festival с рецитал на 07 октомври, 2016 година в галерия „Тракарт“ от 19:00 ч.

През последните години той е участвал в над 30 световно признати фестивали и е спечелил множество първи награди на престижни китарни конкурси в Португалия, Франция, Австрия, Полша, Германия и много други. Едва 20 годишен той печели конкурса на Guitar Foundation of America, от което следват и 50 концерта в САЩ, Мексико и Канада, както и концерти в Китай, Колумбия и Бразилия.

Plovdiv GuitArt Festival е един от най-елитните фестивали за класическа китара, които се провеждат в Пловдив, в рамките на Есенен салон на изкуствата. Тази година ще в в периода 07 – 09 октомври. Голяма част от събитията ще се провеждат в галерия ТракАрт, а друга част в Stage51.

miscelaneaguitarquartetДруга голяма изненада за почитателите на класическата китара ще бъде Miscelanea Guitar Quartet (Kostas Tosidis, Alejandro Diaz Bandres, Yorgos Pervolarakis, Manos Anastasakis) са доказани музиканти, които предлагат на публиката си едно музикално многообразие, което излиза извън границите на класическата музика и предлагат на ценителите, виртуозна комбинация от различни музикални стилове, представени с майсторство на световно ниво. Въз основа на своите различни култури (Гърция и Испания), изпълненията на Miscelanea Guitar Quartet носят свежа визия в изкуството на класическата китара. През годините от своето създаване (2007), квартетът печели множество първи награди за камерна музика на престижни фестивали. Получава и подкрепа от уважавани музиканти като Eliot Fisk, Ricardo Gallén, MarcoTamayo и много други.

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.