Ивелина Дагсволд – български дизайнер в Норвегия

Модата на nArsk завладя модния подиум и на Oslo Fashion week

Скъпи, читатели, днес моят нюх на моден гид ще ви представи един български дизайнер, който е успял в Норвегия. Звучи като митология, но е факт. Името ѝ е Ивелина Дагсволд и е главен дизайнер на модната линия nArsk.

„Дизайнът за мен първо беше мечта, след това хоби, а към днешната – начин на живот, от който изкарвам хляба си.“

Ивелина споделя пред мен, че още от малка е била постоянно с моливи в ръка, визуализирала е идеите си и не е спирала да мечтае един ден да представи моделите си на истински cat walk.

„Всичко е процес на развитие и амбици, но най-вече трябва да заложиш на това да се забавляваш, докато правиш това, което обичаш.“

Всяка колекция е предизвикателство

Безспорно, когато човек се занимава с изкуство, животът и пътят могат да си предоставят всякакви препятствия. Философията на българския дизайнер Ивелина е не само да посрещнеш очакванията на хората, когато си избират дрехи, но в тях да има елемент на интрига, на нещо интересно, което да те накара да спреш и да си кажеш: „О, искам да видя повече…“.

Всяко колекция на nArsk търси именно това предизвикателство. Всеки дизайнер търси да изрази себе си чрез създаването на модни колекции, но точно тук се крие красотата на това изкуство. Всеки дизайнер има своя характер, който усещаме от дрехите, които ни представя.

Дрехите от колекциите на nArsk са цветни, съобразени със сезоните и емоциите, които те носят. Въпреки това те са изключително удобни и практични. С други думи, можеш да бъдеш неотразима и чувствена, но в същото време да ти е комфортно. В крайна сметка всяка жена мечтае да съчетае красотата с удобството и тук определено е постигнат този ефект.

Кафявият цвят символизира стабилността в характера на човека. Той е подходящ за земни хора. Материите, които преобладават в зимната колекция на nArsk са кожа, трико с тигров принт, вълна с разкъсана повърхност.

Тренди в момента са кожите и разкъсаните повърхности

Концепцията на колекция Down to Earth зима 2020 е удобство, комфорт, но в същото време усещане за лукс, заради материите, които са използвани.

Ивелина е от българите, които са успели в чужбина – там, където не винаги е гостоприемно за нас. Там, където животът може да не е приказен, нито лесен. Тук искам да ви представя нейния път като пример за това как можеш да постигнеш мечтата си, чрез усилия, непрестанен труд, посрещане на разочарованията с високо вдигната глава и най-важното – да непреставаш дори за миг да вярваш в целта си.

Освен участието ѝ на Oslo Fashion Week, Ивелина е проправила пътя на nArsk с изяви във Франци, Китай, България, за да представи не само една идея, но и да предаде усещането за надежда към тези от нас, които вървят също по пътя на изкуството.

photo credit: Alf – Bjørnar Dagsvold / www.narskfashion.wordpress.com /
https://www.facebook.com/narskfashion/ и Kalina Borisova Photography

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.