Дълга коса — красива коса I част

Мили дами, искам да ви споделя нещо, което е напълно истинска история, колкото и смехотворно да ви прозвучи – всяка жена, който твърди и парадира, че дългата коса е безгрижие, най-вероятно носи перука, а в по-лошия вариант – екстеншъни (от евтините). Дългата коса е гордостта на жената, но и нейния срам, ако не се вземат мерки – адекватни и навреме. Няма как да не звуча емоционално, когато пиша за дългите коси. Как да ви кажа, не е важна само поддръжката, но и как я представяме пред околните, как я носим ние – от нас идва красотата на… каквото и да е, като се замисля. Не е тайна, че това е един изпитан метод за нежна манипулация над силния пол. Ето защо трябва да сме нащрек щом стане въпрос за здравето на дългите коси. Здравето и визията.

Antonia Ampovska

Естественото винаги е най-красиво.

Факт е, че качественото стилизиране на косата допринася за безупречния външен вид. Но как да го правим в домашни условия, когато изглежда толкова непосилно? Фризьорският салон предлага такава палитра от услуги, които изглежда никога не можеш да постигнеш сама вкъщи (освен ако не си дарена от Бога със специални сили). Стилизирането изглежда е продължително, отегчително и напълно неизпълнимо вкъщи. Като едно истинско изкуство, нормално е не всеки да знае как да се справи и съвсем не е нужно да се депресираме от неуспехите. Най-добрият метод за перфектна коса си остава професионалната намеса, затова нека като жени си обещаем да ходим поне веднъж месечно на фризьор. Дългокоските осъзнават предимствата си и като не се притесняват да развяват кичури като водопади, успяват да се докоснат до всеки мъжки джоб… упс!- сърце исках да кажа.

За враг номер едно на косата се считат екстремните дължини и прически. Ако косата е къдрава и я оставите да стане прекалено дълга и тежка, има огромна вероятност красивите букли да се разтеглят, а разтеглят ли се – ще се изправят… ама грозно.

Господин коафьор, моля Ви, не ми режете повече от три сантиметра.

Първите ни думи още с влизането в салона и най-големият кошмар на фризьора. Истина е, че не всеки коафьор знае мъничките тънкости в различните коси (особено къдравите), но не е недопустимо да намерим специалист, на когото да се доверим. Особено в днешно време, когато грижата за косата е станала по-важна от грижата за интелекта (примерно). Не само къдравата коса е специална обаче. Дългата коса може да се превърне в космат кошмар, ако не ѝ обърнем подобаващото внимание. При смяна на салона за красота, не се притеснявайте да питате дали имат наличен специалист, който разбира от къдрави коси и тяхната особеност. Ако отговорят отрицателно или ви погледнат все едно сте задали най-глупавия въпрос, просто направете завъртане, така че да ви видят дупето, и напуснете… веднага. Това е важен психологичен момент. Ако потискаме всеки порив на интерпретация, енергията, която се задържа в нас, в един момент ще избухне като бомба и тогава сме способни да направим много по-голяма глупост, или да вземем най-грешното решение (помните ли обръснатата глава на Бритни през 2009 година). Затова нека се доверим на заучената максима „златната среда“ – понякога малко е много…

Следва продължение…

Фотограф: Емилиан Дечев • Модел: Антония Амповска • Коса: Моника Кръстева

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.