Да опънем палатка… в планината

Българинът обича да се разнообразява. Българинът обича да ходи на места, които трудно може да си позволи. Българинът има много недостатъци, но едно не може да му се отрече – като е рекъл да се забавлява, българинът се справя най-успешно от всички други нации. Едно време българските мъже са били сериозно, отговорни, трудили са се здраво, за да гледат семейства от жена и пет-шест деца и тъй като не са имали време да мислят за глупости, са запомняли много добре от какво се нуждаят техните любими съпруги (да, тогава хората все още са се женили). Това е много трудно в днешно време, разбираме ви, момчета. В днешно време не правите тези изброени неща, но за сметка на това сте развили прекрасно въображение за разнообразно и вълнуващо прекарване на ваканциите и почивките, които май идват в повече на всички.

Как да прекараме лятната ваканция по различен начин? Този въпрос вълнува целия български народ в тези летни и горещи дни. Явно всички беди са ни малко, та сме започнали планове за пътешествия да правим. След като е така, нека разгледаме една от многото възможности, които нашата мила родина ни предлага, а именно планинарство.

Секс в планината. Еха, колко вълнуващо звучи. Всички влюбени девойки си мислят, че ще прекарат една дълга и изключително шеметна ваканция с невероятния нов принц. Е, първо не е цяла ваканция, а една седмица. Второ, това се случва само с ново гадже. Не че не става и със семейни хора, но интензитетът не е същият. Всичко това обаче е възможно, ако хората имат афинитет към планината. Ако нямат, на жените започват да им липсват елементарните хигиенни приспособления, с които да се поддържат. Проблем! Всички знаем това положение, когато има хормонални бури в новата връзка. Те са способни да ни дадат сили да обикаляме и планините. Тогава няма да ни пречат всичките неудобства. Или поне няма да си го признаваме пред момчетата, така че да им „строшим хатъра“, както са казали старите хора. А какво правим с дивите животни, комари, папатаци, студ и отрязани пънове, които винаги се намират точно под палатката? За запознати с преживяванията, това може да е уникално прекарано време. Иначе страховете надделяват и всичко отива по дяволите.

Иначе би могло да бъде забавно. Поне първите два дена. След това става някак досадно за нас жените. Разбира се, не пропускаме и дамите, които предпочитат да се катерят по камъни, скали, хлъзгави листенца и прочее. Не можем да подценим красотата на всичко това. Има си и предимства – например чистия въздух и възможността да останем малко насаме, за да разберем с какъв човек сме се захванали. Само трябва да внимаваме да не се загубим. Колкото и смешно да звучи, все още има хора, които се губят в планините и представа си нямат как да се спасят. След моите скромни проучвания, успях да намеря няколко адекватни съвета, които ако запомним, никога няма да се стигнем до унизителната за момчето и отвратителна за момичето загуба в планината. Ето какво е полезно да направите: оставяйте следи, старайте се да слизате в ниското, правете подслони (момчета, ако не знаете как, по-добре не ни канете на такова събитие), запалете огън, подгответе сигнали при необходимост. Това е само една малка част от подготовка за планинарство. Ако не друго, то поне ще ни впечатлите с малко по-различни умения, от това да ни заведете на плаж в някое от опошлените южни курорти.

И в крайна сметка, всичко ще бъде наред ако ние оставим нещата да се случват по естествен начин. Не пресилвайте събитията. Ако нея я е страх от насекоми или диви животни, не й се подигравайте, не ги улавяйте нарочно, за да й показвате колко невинни са те. Уважавайте страховете на всекиго. Момичета, на вас пък мога да кажа, че докато той не извади брадва от раницата си и се насочи към вас с налудничав поглед – място за притеснение няма.

Фотограф: Ивайло Петров \ Ivaylo Petrov Photography • Модел: Гергана Гергова • Грим и прическа: Аника Гергова

 

 

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.