„Човеците на Лорка“ с най-много награди „Алтер“!

„Човеците на Лорка“ взе Алтер за мегапродукция и наградата на публиката на официалната церемония по раздаването на националните алтернативни театрални награди „Алтери“ 2017, организирани от театър-лаборатория „Алма Алтер“

В нощта на Оскарите театър-лаборатория „Алма Алтер“ раздаде 15 тухли, т.нар. Алтери в 15 различни категории: „Алтер за Мегапродукция“, „Алтер за женска роля“, „Алтер за мъжка роля“, „Алтер за поддържаща роля“, „Алтер за театрален синтез в интенциите на Гео Милев“, „Алтер за дипломен спектакъл“, „Алтер за песен от представление“, „Алтер за най-добро културно сътрудничество“, „Алтер за снимка от спектакъл“, „Алтер за най-добър дует“, „Алтер за най-добър актьор в категория Мюзикъл театър“, „Алтер за най-дървено присъствие на сцената“, „Алтер на Публиката“ и „Алтер за театрално откритие“.

Сред наградените са големият български актьор Стефан Попов с „Алтер за мъжка роля“ за ролята му на Св. Климент Охридски в „Живот и слово праведного Климента“; Илиана Сербезова с „Алтер за женска роля“ за ролята на Жулиета в „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“; Иван Стоянов с „Алтер за дипломен спектакъл“ за „Ловец на свечеравания“, хорът на Националната гимназия по древни езици и култури с „Алтер за песен от представление“ за Тропар за Св. Климент от „Живот и слово праведного Климента“, Фондация „Отворено общество“ и „Макрофонд“ с „Алтер за най-добро културно сътрудничество“ за проекта „24 Часа Социален Експеримент „Без граници“, фотографът Александър Петличков с „Алтер за снимка от спектакъл“ за снимка от „Дуел: Дон Кихот срещу Хамлет“, музикална формация „Охана“ с „Алтер за театрално откритие“ за спектакъла „Звездите на Венеция в полите на Витоша“ и др.

Водещи на церемонията бяха вокалистът на група „Атлас“ и носител на над 8 награди „Алтер“ – Георги Арсов и неговият сценичен партньор и приятел Марко Дженев. Във ВИП ложата място намериха заместник-ректорът на Софийски университет доц. Георги Вълчев, хореографът д-р Петя Йосифова, чиято книга „Човекът актьор в театъра на Гротовски“ е сред номинираните с награда „Икар“, международният фотограф Терънс Брет, културното аташе на Испания Хайме Ермида, топ-гримьорката Теодора Сербезова, музикантите от Точка Бг.

фотограф: Ивайло Петров – Ivaylo Petrov Photography

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.