Буря в нашия рай

Разбира се, че идеални връзки има. Има и извънземни, това е вън от всякакво съмнение. И да вярваме в обратното е не просто наивно, ами абсурдно. Че във Вселената има безброй планети! Някои са ги виждали, други твърдят, че са, а трети просто мечтаят да ги видят. Може пък да има и такива, които просто са ги подминали, без да разберат.

Нещо такова е и с връзките. Понеже не сме имали идеална такава, изобщо не означава, че идеални връзки не съществуват. Съществуват и още и как!? И не, не са само в романите и във филмите, а навсякъде около нас. Просто е трудно да ги различим измежду хилядите двойки, които срещаме ежедневно. А още повече, че дори и тези, които на пръв поглед изглеждат идеални, всъщност може и да не са чак толкова идеални. И обратното, тези, които изглеждат не дотам розови, може би всъщност са точно такива. Така, че като нищо може да има извънземни измежду нас!

Виж, за идеален партньор… тук вече дълбоко се съмнявам, че съществува или поне, ако наистина се намира такъв, то шансът да го срещнете с почти толкова голям, колкото да срещнете извънземни. Е да де, в началото всички са идеални, нали за това сте се влюбили и сте полетели на крилите на щастието, но на по-късен етап нещата лека-полека се променят и разбирате, че и в Рая не е зле да си носите чадър. Времето може да бъде ужасно променливо. Хубавото е, че промените зависят най-вече от самите вас.

Не ви е нужен идеален партньор за идеална връзка, не е необходимо дори вие да сте идеални. Важното е да не допускате ветровете на вашия характер да довеят такива облаци, които да образуват опустошителна буря, която да ви отвее чадърчето. Трябва да се сте разумни, по-сдържани и колкото и да е трудно, да контролирате емоциите си. Дъждовете и в най-хармоничните връзки са неизбежни, но ако знаете как да разсейвате облаците след това, можете да бъдете напълно спокойни и да се наслаждавате на галещото слънце. А няма нищо по-хубаво от слънцето след един разхлаждащ дъждец. Някак си дори е по-хубаво и отпреди дъжда. Ароматът е друг!

Понякога вие жените, допускате грешки в отношенията, които дори не осъзнавате, но които могат да бъдат фатални за хармонията в отношенията с половинката ви. Вярно е, жени сте, хормоните често бушуват и ви карат да правите неща, които дори не осъзнавате, но които на нас ни действат като лава. Затова, като мъж, ще ви дам няколко съвета от първа ръка, като ви кажа, кои са 5-те най-дразнещи и най-взривоопасни грешки, които допускате, надявайки се, че по този начин ще помогна не само на вас, а и на някой и друг себеподобен.

Ревност. Това явление… добре де, чувство… или състояние на духа, кой както иска да го нарича, за мен е необяснимо и адски интересно. То може да бъде както изключително разрушително за връзката, така и доста заздравително. Зависи от дозите, в които се приема. Но за положителния ефект ще стане дума малко по-късно. Сега за отрицателния. Просто го запомнете, колкото и да ви е трудно да го потиснете, колкото и да ви изяжда отвътре, постарайте се да го контролирате. Щом ревнувате, значи обичате, а щом обичате, значи не искате да го загубите. Е, ми щом не искате да го загубите, ревнувайте си го, НО!!! не правете сцени на ревност. Безполезно е, дразнещо е, може да бъде и фатално. Проумейте го, един мъж реши ли да ви изневери, ще го направи независимо, колко го контролирате и ревнувате. Прекалената ревност е нищо повече, освен източник на проблеми. Вместо това, съсредоточете енергията си в това, да не му давате повод да мечтае за друга.

Поведението пред близки и приятели. Ако наистина държите на човека до себе си и имате сериозни планове за бъдещето ви, то бъдете сигурни, че основна роля в неговите планове относно вас играе вашето отношение към него пред близките и приятелите ви. Всеки уважаващ себе си мъж държи по-добрата му половинка наистина да се държи като такава. У дома можем да стискаме зъби и да ви търпим, нали ви обичаме и сме свикнали с лошите черти на променливия характер, но повярвайте ми, когато ни се цупите, сърдите, дуете и карате пред когото и да било, дори и най-близките, не печелите нищо повече, освен големи тлъсти черни точки. Затова, бъдете търпеливи, потрайте още малко, докато се приберете вкъщи, или просто останете насаме, където и да било, и тогава ако наистина имате нужда — излейте си насъбраното. Е, ако има как до тогава да ви е минало, още по-добре!

Различни интереси. Да, това е неминуемо и разбираемо. Няма как всичките ви интереси да си съвпадат. Има обаче страхотни връзки и при хора, които нямат почти никакви общи интереси. Това, не е толкова притеснително, все пак сме различни полове. Още от малки сме си играли на различни игри. Никой не очаква от вас да сте влюбени във футбола или в който и да е друг спорт. Не очакваме от вас да харесвате и същите филми като нас, макар че бихме били щастливи да е така. Но не забравяйте, че когато се сваляхте, нямахте нищо напротив да гледате, който и да е филм и щастливо се гушкахте в нас на дивана. И тук се питам ЗАЩО??? когато вече сте ни оплели в мрежите си, най-категорично ни заявявате: „Аз тоя филм няма да го гледам, гледай си го сам!‘‘ и с най-сърдитата физиономия се захващате с нещо друго, само и само, за да ни накарате да се чувстваме виновни и пак да бъде вашата воля. Толкова ли е трудно да зачитате нашите интереси така, както ние зачитаме вашите? Не разбирате ли, че на нас ни е приятно да споделяме с вас това, което обичаме и е важно за нас, което ни впечатлява, колкото и безинтересно да е то за вас. Как може да се надявате на светло бъдеще с мъж, с когото не сте изгледали дори и един мач, само защото за вас това са 22-ма празноглавци, тичащи след една топка!? Е да, ама за нас не е така. За нас това е страст, която искаме да споделим с вас. Толкова ли много искаме? А пък в крайна сметка, ако искаме толкова много и за вас това наистина е непосилно, то поне не ни пречете да си гледаме мача. Така де…

Когато жената изземе функциите на майка. Тук вече нещата могат наистина да бъдат фатални за връзката! Когато жената, в която си се влюбил, това мило и приятно момиче, на което изобщо не му е пукало, че обичаш да спиш до късно и че оставяш всичко за последния момент, започне да ти нарежда как да си планираш деня, коя риза да облечеш днес, когато вече не иска да те целуне, понеже не си се обръснал и боцкаш, тогава вече нещата излизат извън контрол. Втора майка на никой не му трябва! Всички ние носим глави на раменете си, с които да мислим и да решаваме кога, защо и как трябва да постъпваме. Ако имаме нужда от съвет и ви попитаме, тогава заповядайте, кажете си мнението. Но да ни променяте до степен, каквато вие бихте желали, няма как да се случи. Прекалено късно е.

Да ни приемете за даденост. Ето, че има и по-лошо от номер 4. Много мъже обаче биха живели с номер 4 много по-лесно и биха ви обичали все така, въпреки този ви лош навик да направлявате живота им, ако това по никакъв начин не влияе на отношенията мъж-жена. И под мъж-жена имам предвид чувствата, които са поставили началото на връзката. Защото точно в това е смисълът изобщо на цялата работа. Всички се стремим към едно-единствено нещо. Да обичаме и да бъдем обичани. Но ако искаме перфектна връзка, само обич не е достатъчна. Няма ли любов, тръпка, привличане, то връзката няма как да е идеална. Спокойна, улегнала — да, но идеална — в никакъв случай. Много от вас ще си кажат, че това е съвсем нормално и няма как тръпката и страстта да се запазят, но грешите. Всичко е въпрос на желание. Всичко е в главите ви, а в този случай и в нашите също. Тук и двата пола допускаме едни и същи грешки. Не може да сте се влюбили в определен човек, да сте го гледали с едни такива очи… да ви е привличал до полуда и в един момент това да се промени, защото ви е омръзнал. За да ви омръзне, не само той, но и вие имате вина, че сте го допуснали. Когато видите, че той вече не се поддържа, не ви купува цветя, не ви прави изненади — не си мислете, че вината е само в него. Замислете се вие какво правите по този въпрос. А казвали ли сте му го, че ви липсват изненадите, че вече не се поддържа, че не си сменя чорапите или не ухае както преди? Всичко това се случва, когато ни приемете за даденост, когато самите вие не полагате достатъчно усилия да поддържате пламъка. Няма нищо по-демотивиращо и разрушително за мъжката любов от това жената да спре да се поддържа. Да приеме секса като задължение и да го прави след баня с кърпата на главата. Как тогава да не мислим за други жени?! Какво се случва с онази страстна и жадна за секс жена, която не страда от хроничен главобол или дори да я боли глава, това не й пречи да ни разкъса дрехите. Друг ясен признак, че сте ни приели за даденост е именно номер 1. Да, ревността! Както вече споменах, тя може да бъде както лоша, така и добра за връзката, в зависимост от дозите. Не знам за вас, но за нас мъжете малко ревност винаги действа положително. Когато ревността не е мания или болестно състояние, от което не можем да ви изкараме, а по-скоро знак на внимание и загриженост, че се страхувате да не ни изгубите, някак си ни кара да се чувстваме поласкани. Трудно е за обяснение. Но винаги е приятно да видиш, че любимата жена ревнува, стига да не ти „извади очите“.

Изобщо… сложно нещо са връзките. Грешки няма как да не се допускат и от едната, и от другата страна. Важно е да знаем как да ги поправяме. А за нас мъжете няма по-добро извинение и завършек на един скандал, от един бурен секс. Честно ви казвам, ако всички скандали можеха да завършват така, изобщо нямаше да ни притеснява, колко сте лоши. Особено ако го обичате по-грубо и нямате нищо напротив да ви напляскаме.

Автор: Филип Захариев • Снимки: Интернет

 

 

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.