„Бъдете по-толерантни и по-добри“ Владимир Гаджев

Според много хора животът на един футболист се върти около богатството, дискотеките, чалгата, славата и алкохола. Това не е вярно! Животът на тези хора е пълен до горе с напрежение, болка, контузии, тренировки и само волята ги крепи да се задържат горе. Защото футболът не е просто игра, а страст. Ненапразно казваме, че футболът е феномен. А за някои е и живот.

Списание VIA MAGAZINE в разговор с един от любимите футболисти на България – Владимир Гаджев, за семейството, жените на живота му, лятото, хобитата и Великата игра.

Здрасти, Владо! Как се чувстваш като играч в националния ни отбор? Сигурно чувството е невероятно да обикаляш постоянно?

Със сигурност за всеки един спортист е чест да защитава националната чест, да облича екипа на националния отбор, в който и да е спорт. Аз не правя изключение. В последните години нещата във футбола се подобриха, защото играем пред препълнени стадиони, което допълнително мотивира всеки един спортист да дава 100% от себе си. Обикаляме много, да, но и нямаме много свободно време, за да разгледаме всички интересни неща, които са интересни за един турист. Ние отиваме там да вършим работа. От друга страна не е много хубаво хората да ни разпознават, защото не можем да се отпуснем много, когато излизаме навън.

А славата как се отразява на семейния живот и особено вниманието на жени фенки?

Ако трябва да бъда честен, аз получавам достатъчно женско внимание от съпругата ми и дъщеря ми. Не съм привърженик много на нощните заведения и рядко мога да се забележа по нощна София. Обичам по-скоро да съм в тесен кръг, сред много близки приятели. Така се чувствам по-освободен и ми е по-забавно. Не обичам много, много да обикалям дискотеки, не се чувствам добре – постоянно си под лупа и някой те следи.

Какъв е Владимир Гаджев извън терена?

Нищо общо с Владимир Гаджев на терена. Сравнително спокоен. На терена съм по-избухлив, по-прям. Не умея да губя и когато губя, ставам наистина емоционален. И обратното – извън терена съм по-спокоен и уравновесен. Общо взето съм добронамерен. Не зная как изглеждат нещата на терена, но съм добре настроен. Позитивен човек съм – мисля позитивно.

Лятото наближава с пълна сила. Какви са твоите планове? И след него какво те чака като ангажименти?

Много интересен въпрос, тъй като това ще ми е най-дългото и напрегнато лято, което ще изкарам, предвид факта, че очаквам да сменя местоработата си. Надявам се това да се случи в близко бъдеще, ако не – плановете относно почивката се нарушават. Със семейството планирахме да отидем някъде, където можем спокойно да си починем. Плановете се промениха и нещата ще се случват в движение и се надявам да имам поне една седмица, за да заведа моите хора на почивка. А аз ще направя всичко възможно.

Това, което казваш звучи много мило и прави впечатление, че си отговорен мъж и баща. Какво е да бъдеш отговорен за още едно човешко същество, а не само за себе си?

Наистина е тежко и трудно, но същевременно това ти дава сили да се развиваш да работиш и като човек, и като спортист. Аз съм на такава възраст, че имам какво да уча, а раждането на дъщеря ни ни накара с моята съпруга да бъдем много по-отговорни отпреди това, което сме били. Надявам се да се развивам толкова, че един ден, когато тя порасне, да се чувства горда със семейството и с баща си и аз като неин баща да се опитам да й осигуря добро образование, за да се развива в това, което тя си избере.

Футболът, освен работа можеш ли да кажеш, че е и твое хоби? И имаш ли други хобита?

Футболът, да, освен работа е и удоволствие, а това е много важно. Когато човек изпитва удоволствие, нещата стават много по-лесно. Общо взето моите интереси са изцяло свързани със спорта. Имах навик да играя тенис през почивните дни, волейбол също. Друго любимо ми е да се разхождаме със семейството, да обикаляме различни дестинации и да се забавляваме с малката.

Вярващ ли си?

Мога да кажа, да, но не съм вманиачен. Имам мои определени разбирания по въпроса и когато имам възможност, ходя на Църква със семейството.

И за край имам една молба към теб – обещай, че ти ще помогнеш на България да се класира на Евро 2016 Франция!

Мога да обещая, че ще дадем всичко от себе си. Мотивирани сме страшно много да покажем на света, че ние можем да играем пред всички, както прави волейболният отбор, който най-успешно представя България на големи първенства и постига големи успехи. Така и ние искаме да зарадваме и хората, които през последните години си върнаха вярата в националния отбор. Не мога да обещая, че ще се класираме на 100%, но мога да обещая, че на 100% ще дадем всичко от себе си. Регламентът тази година малко ще ни облагодетелства, тъй като позволява на още един отбор да се класира. Ще имаме възможностите, надявам се да ги използваме правилно и да постигнем нужния резултат.

И твоето послание към нашите читатели е…

…да бъдат по-толерантни, по-добри, по-усмихнати и да се радват на живота, тъй като е наистина кратък. Когато се обърнат назад, да не съжаляват за нищо.

Фотограф: Ангел Данаилов • Съавтор: Иван Шишиев • Интервюто с Владимир Гаджев е публикувано във VIA MAGAZINE, брой 3 (август 2014 г.)

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.