„Аз имам много мечти“ Сани Алекса

Sanny Alexa

В тази връзка първият ми въпрос е коя е жената зад Сани Алекса?

Нежна, състрадателна, чувствителна, но много силна и голям инат. Работохолик и педантична. Искаща да дарява любов, но и да бъде обичана. Голям мечтател. В мен са две жени.

Всеки един от нас играе някаква роля в живота си. Понякога се справя, понякога не. Коя е била твоята най-трудна роля?

Не всеки. Аз никога не играя. Може би на сцената, когато се включи Алекса.

Как изглежда скришното място, където всеки път намираш утеха?

Утеха намирам вкъщи, когато съм с моето прекрасно кученце.

Каква е философията ти за изкуството и различните му лица? Ако личният ти X-FACTOR не беше музикален, какъв щеше да бъде?

Моята философия за изкуството е, че изкуството в различните му форми е необятен простор за полета на мечтателя и твореца. Има една мисъл: „Животът е кратък, изкуството е вечно“. Едно от най-ценните неща, които човек е създал, носи името Изкуство. Личният ми X-FACTOR не би могъл да бъде друг, освен музикален.

Как една жена успява да съчетае красивото с практичното?

Това е вътрешното усещане на една жена, която притежава финес и елегантност. Границата между пошло и красиво е много тънка и е въпрос на грациозно умение, за да не се прекрачва.

Каква е най-голямата ти мечта и по какъв начин според теб може да стигнеш до нея?

Аз имам много мечти, това ме крепи. Мечтая за световна музикална кариера и едно прекрасно, щастливо семейство. Мечтая също и за България. Не искам да има бездомни, нещастни дечица и животинчета. Майките и пенсионерите да не се чудят как да оцеляват с мизерни пари, дадени от държавата… това ми е болна тема! Много се натъжавам, когато мисля за това.

В момента сме свидетели на ужасяващи събития, разбити животи, трудност, дори невъзможност на хората да се справят с най-елементарните си нужди. На какво отдаваш този начин на живот?

Този начин на живот не е личен избор на някои от тези семейства. Това е дъното, което бавно, но славно достигаме в последните години. Мизерията, в която тънем до момента е плод на дългогодишно и умишлено налагане на всевъзможни лишения на хората за сметка на няколко гърла. Просто сега стигнахме лимита на възможностите си да оцеляваме.

Sanny AlexaКакви са вдъхновенията ти? Музата извън човека ли е или човекът създава музата?

Приятно е да си прикован и обсебен от музата. Усещаш, че си в някакво неподозирано и неизследвано пространство, което не е нито тук, нито там, а просто извън нормалното ежедневие, извън баналния начин, по който човек изразходва времето и въображението си. Музата може да не е точно определен човек, може да няма тяло. В историята на изкуството се е случвало музата да бъде ябълка, слънчоглед и т.н. Възможно е да бъде съвсем обикновено нещо… любовта е най-великата муза.

Ако можеше пътуваш във времето, от кой период и коя държава би искала да бъдеш част?

Хммм… интересен въпрос. Аз съм романтик, така че може би във Венеция или Париж, а когато се включи Алекса — някъде на шумно местенце (смее се…). Може би на Канарските острови. Не мога пък и да стоя на едно място.

За какво съжаляваш? Как се справяш с трудностите?

Някои хора казват, че човек не трябва да съжалява за нищо, но не мисля, че е точно така. Всяка една моя грешка е един урок за мен. От мен зависи дали ще я повторя или ще си взема поука от нея. А как се справям с трудностите? Преди години търсех подкрепа от родителите си и приятелите, но сега вече съм доста затворен човек и преживявам сама много неща. Но все пак не мога без тях и те пак ми помагат.

Коя е най-голямата ти борба?

Борбата е всеки ден и тепърва предстои, за да сбъдна мечтите си.

Коя е най-голямата ти победа? Как определяш себе си — като хищник или като жертва?

Моята победа е, че съм добър и вярващ човек (или поне се опитвам)! Себе си определям като хищник, който гледа да оцелее. Разбира се, случвало се е и да съм жертва, но това е нормално.

Ок, колкото и да ми се иска, не мога да избягам от най-разпространения въпроскъде е любовта? Любовта постига ли се, човек измолва ли я по някакъв начин или се дава от външни фактори?

Това е въпрос, на който и аз се опитвам да намеря отговор. Цял един живот не стига за това. Зная, че Господ Е любов и Той ще ни посочи правилния път, а ние трябва да сме достатъчно мъдри.

Sanny AlexaКакво е твоето послание към читателите на VIA MAGAZINE и твоите фенове? Или – какво би искала те да запомнят от теб, което до сега не си споделяла?

Пожелавам да се забавляват и да не четат жълтини, лъжи от така нарекли себе си журналисти! Аз уважавам тази професия и не всеки може с чест да нарече себе си журналист. Нека ме помнят с музиката и това, което правя! Благодаря!

Снимки: Личен архив на Сани Алекса от клипа „Зная как“ • (Интервюто със Сани Алекса е за списание VIA MAGAZINE, април 2014 г., брой 1)

 

 

Author: Тори Алберт

"Аз знам това което знаеш и ти, но знам и нещо повече, което няма да ти налагам да знаеш." К. Кастанеда

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.