3 нови звездни отливки пред „театъра на стъпките” – Театър 199

Алеята на славата пред Театър 199 „Валентин Стойчев” ще бъде продължена с още 3 отливки във връзка със следващата премиера на театъра – „4000 МИЛИ” от Ейми Херцог, постановка – Владимир Люцканов, сценография – Марина Янева, с участието на: Меглена Караламбова, Николай Желев, Катерина Стоянова и Елена Иванова.

На 19-ти април от 14,00 часа в пространството пред „театъра на стъпките”, своите отпечатъци ще положат актьорите ЙОАНА БУКОВСКА, РАДЕНА ВЪЛКАНОВА и ГЕОРГИ СПАСОВ. Паната ще бъдат монтирани и открити на 5-ти май, когато ще се състои и премиерата на „4000 МИЛИ” от Ейми Херцог. Пиесата на младата американска звезда ѝ носи наградата „Оуби” за драматургия и номинация за „Пулицър” Нейната драматургия се поставя за първи път в България. Преводът на текста на български език е на Искра Ангелова.
Художественото оформление и изработката на паната отново се осъществява от инж. Симеон Симеонов – един от създателите на Алеята на славата, а авторските шаржове на актьорите са на карикатуриста Ивайло Нинов.

ЙОАНА БУКОВСКА, РАДЕНА ВЪЛКАНОВА и ГЕОРГИ СПАСОВ имат множество емблематични роли на сцената на Театър 199 „Валентин Стойчев” през последните петнадесет сезона. В актуалния репертоар на най-малката ни столична сцена зрителите могат да ги видят в представленията: „ГОСПОЖИЦА ЮЛИЯ”, „СИМУЛАТОР ЗА ЧИФТОСВАНЕ”, „РИБАРЯТ И НЕГОВАТА ДУША”, „МАЛКА ПИЕСА ЗА ДЕТСКА СТАЯ”, „ПРИЯТНОСТРАШНО”, „ХОРАТА ОТ ОЗ”, „ВЕЧЕРЕН АКТ”, „УИЛЯМ ШЕКСПИР – ПЪЛНИ СЪЧИНЕНИЯ”, „ПРОБЕН СРОК”, „ХРАБРИЯТ ШИВАЧ” и „БАРОН МЮНХАУЗЕН”.

Author: Nora Radeff

Дизайнер, графичен... дизайнер! Автор на концепцията на Virage Journal, автор и главен редактор на AGRO Journal и Жените - зона свободна за изява, арт директор, важна и незаменима личност!

Share This Post On
468 ad

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.